Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El confinament multiplica per 10 les vendes per internet dels mercats municipals
  • CA

Els mercats municipals de Barcelona han mutliplicat gairebé per deu les vendes en línia des de principis de març. Segons la plataforma Manzaning, que centralitza la venda en línia d’11 mercats de la ciutat, ha passat de 53 comandes en la setmana del 2 al 8 de març a 479 comandes en la setmana del 27 d’abril al 3 de maig. A banda, altres mercats ofereixen servei centralitzat a domicili i en aquest cas han experimentat un increment mitjà del 65% entre el mes de març i el mes d’abril. En alguns casos, com el de Santa Caterina, s’ha gairebé duplicat el nombre de serveis: de 570 (març) a 1.015 (abril).

L’evolució també ha estat d’un fort creixement en els 8 mercats que tenen contractada la l’empresa d’inserció laboral Taller Escola de Barcelona (TEB) per fer repartiment centralitzat als domicilis. Dels 2.492 serveis fets al març han passat a 4.493 a l’abril. “La ciutadania va menys als mercats, cada cop que hi va compra més però sobretot està demanant molt servei a domicili”, ha constatat la regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín.

De fet, les dades recopilades per l’Ajuntament de Barcelona indiquen que de les compres fetes a través de Manzaning es desprèn que ha augmentat noblement el que la clientela es gasta en cada comanda que fa. El tiquet mitjà ha passat de 47,23 euros a 77,33.

Ballarín ha destacat que els mercats “s’estan reinventant” i que fins i tot s’han organitzat serveis perquè els clients puguin passar directament per la parada a recollir la comanda, per exemple.

Del total de 1.430 establiments alimentaris dels mercats municipals, considerats servei bàsic essencial, han continuat oberts des del dia 14 de març el 85% dels establiments, amb uns 3.500 treballadors.

Els clients presencials cauen quasi un 60%

La transformació en la forma de comprar s’ha constatat no només en l’increment de la venda en línia, sinó també en la baixada de visites presencials als mercats. Mentre que al març eren més de tres milions i mig de visitants, a l’abril no arribaven als dos milions i mig. En comparació amb l’any anterior, la presència de clients als mercats ha caigut un 58,3%, dels 5,4 milions a l’abril del 2019 als 2,3 milions aquest mes passat.

Davant dels canvis de tendència en la manera de comprar derivats del confinament i la pandèmia, l’Institut de Mercats treballa per continuar ampliant el nombre de mercats que incorporin la venda en línia o domiciliada. Mentrestant, l’Ajuntament ha inclòs tota la informació a la web habilitada per la Fundació Barcelona Comerç ‘botiguesobertes.barcelona’.

Per altra banda, ha destacat Ballarín, també s’ha treballat de forma “intensa” el que és la seguretat als equipaments.
L’Institut Municipal de Mercats ha distribuït 7.000 mascaretes setmanalment per als treballadors dels mercats, a banda de guants i gel desinfectant. A banda, s’han contractat 75 persones per reforçar la seguretat dels diferents mercats, reduint el nombre de portes dels edificis més grans de mercats per tal de millorar-hi el control d’accés, especialment durant els caps de setmana, quan s’ha concentrat l’afluència de públic.

Més notícies
Barcelona repartirà 80.000 plantes amb les compres fetes als mercats municipals
Notícia: Barcelona repartirà 80.000 plantes amb les compres fetes als mercats municipals
Comparteix
L'Ajuntament posa en marxa la campanya 'Planta’m al balcó' i difon un vídeo tutorial
La Mónica atén un client a la seva carnisseria de la Boqueria. 'Podem aguantar un mes en aquesta situació', diu / Adrià
El patiment dels mercats pel confinament: “Aquesta situació la podem aguantar un mes”
Notícia: El patiment dels mercats pel confinament: “Aquesta situació la podem aguantar un mes”
Comparteix
Paradistes i compradors de la Boqueria i el mercat de Sant Antoni intenten mantenir les seves rutines malgrat l'estat d'alarma
Els mercats de Barcelona disparen les comandes a domicili pel confinament
Notícia: Els mercats de Barcelona disparen les comandes a domicili pel confinament
Comparteix
Paradistes de la Boqueria, el Ninot, Santa Caterina i Abaceria relaten com ha canviat el perfil de comprador, els horaris i l'afluència setmanal
JxCat demana control d’accés, hidrogel i mascaretes als mercats municipals
Notícia: JxCat demana control d’accés, hidrogel i mascaretes als mercats municipals
Comparteix
Neus Munté retreu manca de "concreció i informació clara i concisa" en els anuncis fets pel govern municipal

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa