Barcelona repartirà 80.000 plantes amb les compres fetes als mercats municipals

L'Ajuntament posa en marxa la campanya 'Planta’m al balcó' i difon un vídeo tutorial

L’Ajuntament de Barcelona repartirà 80.000 plantes amb les compres als mercats municipals entre el 28 d’abril i el 7 de maig. La iniciativa, que es farà de forma esglaonada al conjunts dels mercats, forma part d’una campanya que es posa en marxa aquest dimarts per fomentar la plantació de verd a les finestres i balcons de la ciutat. Les plantes, que es repartiran preferentment amb compres online, havien de ser plantades durant el mes d’abril en diferents espais de la ciutat. Per això, la iniciativa té un doble objectiu: d’una banda donar suport al sector de jardineria i vivers, que ha perdut les vendes de gran part de les plantes de temporada, i de l’altra, fomentar les compres de proximitat als mercats municipals.

La campanya ‘Planta’m al balcó’ animarà a tothom a qui es lliuri una de les plantes a posar-la al balcó o la finestra i compartir les imatges a través de l’etiqueta #PlantamAlBalcó. La crida, però, no només es limita a aquestes plantes sinó que en general es fa a tota la ciutadania perquè comparteixin el verd de les serves finestres i balcons sota la mateixa etiqueta.

Vídeo tutorial per saber com fer-ho

Com a part de la campanya, s’ha activat una pàgina web on s’explica la tipologia de plantes lliurades, les principals característiques i es posarà a disposició un vídeo tutorial del Centre de Formació del Laberint per mostrar con s’han de trasplantar i tenir-ne cura, així com enllaços d’interès per augmentar el verd a casa amb els recursos existents en les circumstàncies actuals.

Més informació

Nou comentari