La coreografia que l’Ajuntament ha proposat ballar als balcons de Barcelona és molt vistosa… però no es pot fer en molts balcons diminuts de la ciutat, com han fet notar nombrosos barcelonins a les xarxes socials en les darreres hores. Es tracta d’un ball de tres minuts i mig, que cal memoritzar per participar a la iniciativa anunciada el passat cap de setmana. Forma part de la campanya BCN es mou dins de casa, de l’Institut Barcelona Esports per promoure l’esport domèstic durant el confinament, i posa moviment a la cançó Ballarem del grup Els Koers, que n’han cedit els drets d’autor.

El consistori proposa ballar-la el proper diumenge 12 d’abril a les 12h del migdia, com a assaig de la coreografia del Fitness Day que se celebra durant les festes de la Mercè. “Es convoca la ciutadania a una sessió de fitnes de 10 a 15 minuts de durada, per assolir la fita del major nombre de persones fent exercici i ballant des de casa seva”, exposa l’Ajuntament en un comunicat aquest dissabte.

Qui no tingui balcó, “al menjador amb les finestres obertes”

La coreografia forma part de la sessió i l’Institut Barcelona Esports l’ha penjada a Youtube per “anar practicant fins al dia del gran repte”. Els passos de ball els han dissenyat els equips tècnics dels poliesportius municipals, diu la nota. El regidor d’Esports, David Escudé (PSC), assegura que els veïns que no tenen balcó “no tenen excusa” per no passar-ho bé movent-se diumenge al migdia: “Ens mourem als menjadors amb les finestres obertes”. “I, si és possible, grabant-nos”, afegeix, en referència al concurs de vídeos domèstics que també inclou la campanya.

Sorna a les xarxes

La televisió municipal Betevé –partner de la campanya– va avançar divendres les primeres imatges del ball. La reacció de les xarxes no es va fer esperar, amb comentaris de ciutadans que posaven en dubte la viabilitat d’aquests moviments en els molts minipisos de la ciutat, on els balcons són poc més que una finestra amb barana. També l’ha criticat, en aquest sentit, l’exregidor Jose Téllez de Badalona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa