Comerciants de la Maquinista i Glòries reclamen una rebaixa del lloguer

Els comerciants associats a Barcelona Oberta i Comertia han demanat a la companyia francesa Unibail-Rodamco-Wesfield (URW), propietària de centres comercials com La Maquinista, Glòries i Splau, una rebaixa dels lloguers dels diferents locals tal com fixa la llei catalana. En un comunicat, les dues associacions denuncien que l’empresa exigeixi el pagament íntegre del lloguer en plena pandèmia, “com si els locals haguessin d’estar a ple rendiment tot aquest temps”.

En aquest sentit, denuncien que URW es negui a aplicar les mesures aprovades al decret català 34/2020 del 20 d’octubre, que contempla l’exempció del pagament del 50% del lloguer i despeses de la superfície que no es pugui aprofitar arran de les restriccions actuals.

Segons les dues associacions, bona part dels operadors han presentat una denúncia formal contra URW per por a un desnonament. En el comunicat publicat aquest dimarts, els comerciants afirmen estar “molt decebuts” amb l’empresa perquè, malgrat uns mesos de “reivindicació i col·laboració constant […] segueix sense tenir en compte el context de crisi sanitària“.

Nou comentari

Més notícies
El primer tinent d'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni / Europa Press

Les ajudes al comerç tancat enfronten PSC i ERC

El Govern donarà 2.500 euros als negocis de centres comercials, però no ha preparat ajudes pels que hagin de tancar en cap de setmana
Una taula amb el cambrer servint dos clients amb mascareta / ACN

Bars i comerços apuren l’últim cap de setmana abans de les noves restriccions

El sector lamenta la "incertesa" que li toca viure just abans de Nadal