Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni passa les culpes al propietari dels locals polèmics de les Corts
  • CA

El govern municipal de Barcelona centrifuga les culpes de la polèmica adquisició de locals amb inquilins a les Corts. El tinent d’alcaldia Jaume Collboni (PSC) ha acusat el propietari de l’immoble d’intentar “enganyar o amagar informació rellevant” a l’Ajuntament venent-li locals comercials suposadament buits però que actualment encara tenen activitat comercial. Ha advertit que qui pretengui ensarronar el consistori, “s’equivoca” perquè la compra acabarà descartada.

El líder municipal del PSC ha assegurat que l’operació és “reversible” encara, perquè de moment només hi ha l’adjudicació feta i no s’ha formalitzat la compravenda. Preveu emparar-se en què alguns locals “no compleixen” els requisits de disponibilitat que dictava el concurs públic que els va escollir. El govern municipal ja ha demanat un informe jurídic sobre la qüestió per tirar enrere l’adquisició, que aquest dimarts van denunciar Ernest Maragall (ERC) i Elsa Artadi (Junts). El republicà va airejar que diversos negocis ja havien rebut burofax per fer-los fora en dos mesos. És més, la presidenta dels junters barcelonins ha anunciat que portarà a l’Oficina Antifrau tot el programa Amunt Persianes de compra de locals perquè hi veu “irregularitats”.

La propietat –un fons d’inversió que va adquirir la finca fa 2 anys– podria denunciar el consistori si aquest desisteix de la compra després d’haver-la validat en concurs públic. Segons Collboni, si cal el consistori està disposat a “anar a tribunals”. Ha acotat el problema a només 5 dels 16 locals situats en el mateix bloc, darrere del mercat de les Corts. L’amo no hauria deixat clar que tenien activitat vigent. En canvi l’oposició assegura que en són 14 els que tenen inquilins: 3 tindrien contracte en vigor i 11 tindrien una pròrroga vigent, segons ERC. Es tracta per exemple d’un despatx d’arquitectes, un de restauració d’art, una assessoria fiscal, una productora audiovisual i un club d’aeromodelisme.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa