Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Artadi portarà a Antifrau la compra municipal de locals comercials
  • CA

La presidenta del Grup de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ha anunciat aquest dimecres que portarà a l’Oficina Antifrau el programa ‘Amunt Persianes’ de compra de locals perquè l’investigui. Els junters consideren que les anomalies i contradiccions detectades en la compra de 14 locals comercials darrere del mercat de les Corts qüestiona tot el pla Amunt Persianes: “Tenim indicis, cada vegada més concrets i alarmants, que hi ha irregularitats”, ha dit.

Artadi ha explicat que els consellers municipals del seu grup al districte de Les Corts van detectar fa dos mesos que 14 dels 16 locals que volia adquirir el consistori tenien activitat comercial. La meitat ni tan sols eren locals en planta baixa. Per tant no encaixaven en la mesura, pensada per dotar de comerç les zones desertitzades, com va reconèixer el propi govern Colau en un plenari, preguntat per Artadi. A Junts també li sorprèn que “el districte que casualment té més locals comprats en el pla ‘Amunt Persianes’ malgrat tenir la zona de prioritat més petita”.

“Casualment són tots del mateix propietari, que va comprar tots aquests locals fa menys dos anys”, ha indicat Artadi. La regidora ha carregat contra l'”opacitat” del govern municipal perquè no ha lliurat la informació i expedients que l’oposició ha demanat. “Ho hem intentat per les vies normals i no ens n’hem sortit, així que ho portem a l’Oficina Antifrau, que segurament tindrà més capacitat per incidir i que dirimeixin ells si hi ha irregularitats”.

“I ahir un nou pas, i és que els 14 locals que estan amb activitat econòmica legal, donant vida al barri al voltant del Mercat de les Corts, ara estan patint ‘mobbing’ immobiliari, els hi ha arribat un burofax, de la propietat instant-los a marxar. Per què se’ls vol fer fora?”, s’ha preguntat Artadi.

“A Barcelona tenim més de 3.000 locals buits”, ha recordat. Tot i així, els botiguers mai han demanat la compra de locals “perquè creuen que amb els 16 milions que costa es pot fer molta feina transversal que afecti tot el comerç de la ciutat”. “Socialistes, comuns i ERC van creure que era una bona idea fer una immobiliària pública, com fer el dentista o una funerària pública, com si qualsevol cosa que s’han inventat servís per a alguna cosa”, ha criticat.

ERC aireja els burofax i el govern diu que no desnonarà

La polèmica va fer un salt d’escala aquest dimarts a la tarda, quan el grup municipal d’ERC va fer públic que negocis en aquests locals ja estaven rebent burofax de la propietat per fer-los fora. “Estic ofès, és una barbaritat”, va dir Ernest Maragall. Fonts municipals van sortir al pas de la controvèrsia assegurant que “només es compraran els que estiguin buits i lliure de càrregues, legalment, no fent fora llogaters si tenen contracte vigent”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa