Collboni, convençut que la baixa d’Ericsson no fa perillar el Mobile

Creu que el saló tecnològic serà un “punt d’inflexió” per a la recuperació econòmica del país

El primer tinent d’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, està convençut que la baixa de la multinacional sueca Ericsson del Mobile World Congress no provocarà un ‘efecte contagi’ en altres companyies tecnològiques i no farà perillar la celebració del congrés aquest proper mes de juny. Així com l’any passat les baixes es van anar succeint, Collboni creu que el coneixement actual sobre el virus i les mesures sanitàries que cal prendre seran suficients per mantenir-lo. De fet, ha admès que es farà amb menys públic presencial i de manera parcialment virtual.

A més, considera que tal com la suspensió del MWC del 2020 va suposar l’entrada de la crisi econòmica, ara suposarà un “punt d’inflexió”. En una entrevista a La2 de TVE, Collboni ha recordat que el saló de l’audiovisual ICE, que es farà just abans, i l’Automobile Barcelona se celebraran també de forma híbrida i amb importants mesures de seguretat sanitària. En canvi, altres salons, com l’Alimentaria, per la seva naturalesa, no es poden hibridar tant i s’han ajornat fins el 2022. “Els congressistes tenen ganes de venir a Barcelona, volen desplaçar-se, trobar-se amb clients i proveïdors”, ha explicat.

En tot cas, Collboni ha admès que el MWC forma part del canvi de model econòmic que el consistori vol per a la ciutat. Així, l’estratègia municipal és “diversificar” l’economia, apostant per les noves tecnologies i no depenent tant del turisme. S’aposta per l’economia blava i verda i es vol “reeconomitzar” el centre de Barcelona. També es vol generar, retenir i atreure talent. En aquest sentit, el tinent d’alcaldia ha admès que la crisi ha servit per “pensar i aprendre” que la diversificació enforteix l’economia.

Nou comentari