Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni, convençut que la baixa d’Ericsson no fa perillar el Mobile
  • CA

El primer tinent d’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, està convençut que la baixa de la multinacional sueca Ericsson del Mobile World Congress no provocarà un ‘efecte contagi’ en altres companyies tecnològiques i no farà perillar la celebració del congrés aquest proper mes de juny. Així com l’any passat les baixes es van anar succeint, Collboni creu que el coneixement actual sobre el virus i les mesures sanitàries que cal prendre seran suficients per mantenir-lo. De fet, ha admès que es farà amb menys públic presencial i de manera parcialment virtual.

A més, considera que tal com la suspensió del MWC del 2020 va suposar l’entrada de la crisi econòmica, ara suposarà un “punt d’inflexió”. En una entrevista a La2 de TVE, Collboni ha recordat que el saló de l’audiovisual ICE, que es farà just abans, i l’Automobile Barcelona se celebraran també de forma híbrida i amb importants mesures de seguretat sanitària. En canvi, altres salons, com l’Alimentaria, per la seva naturalesa, no es poden hibridar tant i s’han ajornat fins el 2022. “Els congressistes tenen ganes de venir a Barcelona, volen desplaçar-se, trobar-se amb clients i proveïdors”, ha explicat.

En tot cas, Collboni ha admès que el MWC forma part del canvi de model econòmic que el consistori vol per a la ciutat. Així, l’estratègia municipal és “diversificar” l’economia, apostant per les noves tecnologies i no depenent tant del turisme. S’aposta per l’economia blava i verda i es vol “reeconomitzar” el centre de Barcelona. També es vol generar, retenir i atreure talent. En aquest sentit, el tinent d’alcaldia ha admès que la crisi ha servit per “pensar i aprendre” que la diversificació enforteix l’economia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa