Collboni aplega cambres de comerç internacionals per demanar inversió estrangera

El primer tinent d'alcaldia es reuneix amb representants de diversos països per instar a la recerca de punts d'interès

El primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, s’ha reunit aquest dimarts amb representants de les cambres de comerç i oficines comercials d’Alemanya, Bèlgica-Luxemburg, França, Itàlia, Regne Unit, Dinamarca, Finlàndia, Suècia, Àustria i Holanda. En la reunió, que s’ha fet a l’Ajuntament de Barcelona, Collboni ha animat les cambres de comerç internacional a interlocutar amb les empreses dels seus països que operen a Barcelona per detectar iniciatives d’interès mutu, tant per a les companyies com per a la ciutat, i ha fet una crida a la inversió estrangera per apostar “per la reconstrucció econòmica de Barcelona amb les oportunitats que generen els fons europeus”.

En aquest sentit, ha demanat la “màxima implicació” a les cambres i oficines internacionals comercials “com a actors clau”. Durant la reunió també s’ha destacat la necessitat de reforçar la col·laboració publicoprivada per fer un salt qualitatiu cap una economia “de valor afegit alt”, basada en la innovació i que generi llocs de treball de qualitat.

Les delegacions de França, Itàlia, Suècia i Dinamarca han participat de forma presencial mentre que la resta ho han fet de forma telemàtica.

Més informació

Nou comentari