Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau tanca 15 dies la discoteca Pachá per falta de seguretat
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona clausurarà durant 15 dies la discoteca Pachá, situada al front marítim de la Barceloneta, pels incompliments de la normativa de seguretat. Segons ha avançat El Periódico i ha confirmat el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, un jutge ha desestimat les mesures cautelars sol·licitades pel local d’oci nocturn contra l’expedient sancionador municipal. La intenció del districte és tancar també la resta de locals de la platja de Somorrostro. 

El tancament va ser notificat dilluns a la discoteca i es farà efectiu a les 48 hores, és a dir, aquest dimecres. Segons el jutge, en aquest cas “preval l’interès públic per sobre del privat” i cal tenir en compte que “el compliment efectiu d’una sanció administrativa comporta un principi d’exemplaritat que ha de tenir-se en compte”. “L’administració ha d’exigir amb el màxim de rigor un compliment exhaustiu de les mesures de seguretat”, continua.

Les discoteques del front marítim representen un model d’oci nocturn que no lliga amb les aspiracions dels comuns, que fa anys que intenten reformar tota la zona de la Vila Olímpica per treure locals de festa i promocionar l’economia blava i els esports nàutics. A principis de maig l’Ajuntament va anunciar l’obertura de tres expedients sancionadors a Pachá, Shoko i Carpe Diem i pretenia que l’Estat no els renovés les concessions.

Un expedient sancionador preveu un tancament d’entre 15 dies i 6 mesos pels locals afectats i, per tant, s’ha optat per la sanció més baixa possible, ja que el districte va anunciar que la sanció de 15 dies estava assegurada perquè es tractava d’infraccions greus. 

Possibles nous tancaments

Segons ha detallat el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, el tancament és fruit de la campanya d’inspecció que es va dur a terme abans de l’estiu per comprovar el compliment de les mesures de seguretat per part dels 43 locals d’oci nocturn del districte. Amb anterioritat, se’ls va avisar que es durien a terme les inspeccions i se’ls van recordar les normes. En el cas de Pachá, s’incomplia una normativa de seguretat i en comptes de posar una multa es va decidir imposar un tancament. Segons Rabassa, des de l’Ajuntament s’ha constatat que posar moltes ”no serveix de res” perquè les empreses paguen ”i prou” i per tant, s’ha optat per posar en pràctica una mesura ”que els condicioni més”.

De les 43 inspeccions, en la gran majoria, ha dit Rabassa, es va comprovar que estava correctament però d’altres amb incompliment que s’estan tramitant en alguns casos, i per tant, els propers dies o setmanes hi podria haver nous tancaments de fins a tres mesos.

Per Rabassa, la sentència que permet aquest tancament els fa pensar que altres ”aniran pel mateix camí”, tot i que dependrà d’altres jutges. Per Rabassa es parla del ”principi d’exemplaritat” que ha de donar un local gran amb tant aforament i que no atén als ”principis de seguretat”, i per això creu que ha de respondre davant la societat ”diferent” que locals més petits.

Més notícies
Colau fa un nou intent de tancar les discoteques de la Vila Olímpica
Notícia: Colau fa un nou intent de tancar les discoteques de la Vila Olímpica
Comparteix
L'Ajuntament arriba a un acord amb l'Estat per canviar els usos dels locals i també obre expedients sancionadors a tres establiments
L’Ajuntament haurà de compartir amb la Generalitat els beneficis del Port Olímpic sense discoteques
Notícia: L’Ajuntament haurà de compartir amb la Generalitat els beneficis del Port Olímpic sense discoteques
Comparteix
El consistori haurà de donar part dels beneficis de la gestió de l'espai a la institució del país

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa