Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau replantejarà els diumenges comercials si perjudiquen el petit comerç
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha obert en el plenari d’aquest divendres a replantejar els diumenges comercials, que des del passat 15 de maig fins al 15 de setembre van permetre als establiments que es troben en zones turístiques obrir tots els festius.

Tot ha començat quan ERC ha dit que els diumenges comercials han afavorit les grans empreses i han donat pocs beneficis al petit comerç i, a més, ha demanat a Colau fer una valoració dels nous horaris. Per part seva, l’alcaldessa ha reconegut que comparteix alguns dels dubtes que han manifestat els republicans, com per exemple la repercussió que la mesura ha tingut en els drets dels treballadors i en el comerç de proximitat. “Si veiem un gran incompliment o que alguna de les parts no estan contentes potser s’haurà de fer un plantejament”, ha respost Colau. En aquest sentit, ha admès que el debat sobre els horaris comercials a la ciutat és un tema “molt complex”, però ha manifestat que s’han de prioritzar els comerços de proximitat dels barris.

Cal ser “vigilants” i donar marge per analitzar resultats

D’altra banda, l’alcaldessa ha recordat que els diumenges comercials són resultat d’un acord impulsat “de forma inèdita” per tots els agents implicats, com l’Ajuntament, els eixos comercials, a través de la fundació Barcelona Comerç; Barcelona Oberta, PIMEC Comerç, Foment del Treball i sindicats. És per aquesta raó que ha recordat que, per una part, cal ser “vigilants” i, per l’altra, donar marge de temps per poder veure l’impacte que han tingut i que, alhora, la comissió de seguiment ho analitzi abans de fer cap plantejament.

En el marc d’aquest debat, és important recordar que el passat 7 de setembre, el sindicat UGT va sortir de l’acord que havia permès la mesura perquè, segons va dir, no s’havia complert. Entre altres, aquest establia que els treballadors només podien treballar voluntàriament els diumenges i que, en cas que no volguessin, s’havien de fer noves contractacions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa