Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
CCOO retreu al govern Colau el suport al pacte d’obertura dels comerços en diumenge
  • CA

Comissions Obreres (CCOO) de Catalunya ha titllat de “vergonyós” que l’Ajuntament de Barcelona doni suport a la proposta que els comerços de la ciutat puguin obrir tots els dies de maig a setembre entre les 12h i les 22h. En un comunicat aquest dimarts, el sindicat ha lamentat l’anunci i ha assegurat que l’Ajuntament “fa costat als interessos de les patronals del comerç en contra i d’amagat dels treballadors”.

Ha subratllat que l’acord ha deixat al marge als sindicats i ha augurat que “no es crearan llocs de treball” ja que, en les seves paraules, les empreses distribuiran les jornades de dilluns a diumenge. Així, CCOO també ha mostrat “dubtes” sobre que aquesta mesura beneficiï al petit comerç i a les empreses familiars i apunta que beneficiarà a grans superfícies i grans cadenes de distribució. A més, ha lamentat que “un govern municipal d’esquerres” no s’hagi posat en contacte amb els sindicats per a recaptar informació sobre la proposta.

Ahir mateix, el sindicat UGT també va assegurar que aquest acord no crearà llocs de treball i va refermar que Ajuntament i associacions “pretenen precaritzar encara més les persones que treballen al sector del comerç“. Davant l’anunci que aquesta mesura crearà 3.200 llocs de treball, UGT va alertar que en la crisi de 2008 l’obertura en diumenges i festius no va comportar noves contractacions, sinó un augment de les hores de personal ja contractat. Ho va rematar criticant que es pretengui sortir de la crisi econòmica “a costa del temps i els diners” dels treballadors del comerç, tal com ja va passar en l’anterior crisi.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: fat boy a juny 01, 2021 | 23:21
    fat boy juny 01, 2021 | 23:21
    Sap quin es el seu problema?. El seu problema es diu tres per cent.
  2. Icona del comentari de: ton c. a juny 02, 2021 | 08:44
    ton c. juny 02, 2021 | 08:44
    ou squi no te feina el gat pentinas oi?, on collonsir en sou senyors si9ndicalistes per convocar manifestacions per la pujada del llum, ah que vosaltres us manifesteu amb el gobierno de España, i ah deien que la UGT, fotía fora 45 treballadors,jo no se si es cinisme o al,guna cosa més forta que no vull dir.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa