Acord “històric” per al comerç barceloní. Així ha definit el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, el pacte entre Barcelona Comerç i Barcelona Oberta respecte dels horaris d’obertura. En concret, les dues fundacions que aglutinen 46 eixos comercials han consensuat obrir diumenges i festius entre les 12 i les 20 hores de l’1 de maig al 30 de setembre.

El canvi està previst de cara a l’any que ve, ja que abans de ser una realitat l’acord ha de ser aprovat en ple municipal el 23 de juny i, en cas de ser així, la Generalitat l’haurà d’acceptar. “La idea és comerçar el 2022”, ha detallat el president de Barcelona Comerç, Salvador Vendrell. Collboni ha precisat que la mesura permetrà augmentar en un 13% l’activitat comercial i en 3.200 els treballadors del sector.

Segons ha justificat Vendrell, el període de temps comprès entre l’1 de maig i el 30 de setembre és el que compta amb major afluència de turistes. “Es pensa en clau turística”, ha admès el president de Barcelona Comerç. El president de Barcelona Oberta, Gabriel Jené, ha agraït al govern municipal la “feina” per aconseguir l’acord i ha remarcat que les dues fundacions representen gareibé 50 eixos comercials.

La regidora de Comerç, Mercats, Règim interior i Hisenda, Montserrat Ballarín, ha recordat que l’escissió que va portar a la creació de dues fundacions comercials diferenciades va venir, precisament, pel desacord pel que fa a horaris d’obertura. Ballarín ha confiat que la Generalitat validarà l’acord en cas que el ple municipal l’aprovi.

En aquest sentit, el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha assegurat que “evidentment” que hi ha consens al govern municipal quant a aquesta iniciativa. Després de les diferències respecte de l’Hermitage, Collboni ha afirmat que comuns i socialistes estan al mateix bàndol en horaris comercials.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Serafi Bandarra i Grataconys a maig 31, 2021 | 13:13
    Serafi Bandarra i Grataconys maig 31, 2021 | 13:13
    Tanta lluita per acabar aixi
  2. Icona del comentari de: Sergio a juny 01, 2021 | 18:38
    Sergio juny 01, 2021 | 18:38
    Quin son els 46 eixos comercials, quins municipis afecta??

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa