Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
CCOO portarà Mercabarna a tribunals pel tancament de l’escorxador de Barcelona
  • CA

El sindicat CCOO presentarà una demanda judicial contra Mercabarna pel proper tancament de l’escorxador municipal de Barcelona. Anuncia que preveu portar a tribunals el mercat majorista juntament amb l’inversor potencial AAG i l’empresa que té contractats els treballadors, Condialiment Serveis. També avança que prepara mobilitzacions, en un comunicat emès aquest dimarts.

El consell d’administració de Mercabarna va aprovar per unanimitat al maig el tancament de la instal·lació el 30 de setembre, per les pèrdues que ocasionava. No obstant, va expressar el compromís d’escoltar propostes d’inversors per salvar la indústria i els llocs de treball, han informat a Europa Press fonts de Mercabarna i de CCOO.

En la nota difosa, el sindicat afirma que la demanda judicial es basarà en l’incompliment d’un acord del juliol entre Mercabarna, AAG i Condialiment, on es “donava una oportunitat a la continuïtat” de la instal·lació. El pacte preveia que AAG es fes càrrec de l’escorxador a canvi d’un lloguer especial per part de Mercabarna i la garantia de feina durant cinc anys de les empreses càrniques.

CC.OO. ha assegurat que Mercabarna finalment ha rebutjat l’acord i no ha portat la proposta al seu consell d’administració. Fonts de l’ens municipal ho justifiquen dient que “no hi havia una proposta sòlida” per part d’AAG, que dirigeix Jordi Farré –un dels impulsors de la moció de censura al president del FC Barcelona, ​​Josep Maria Bartomeu–. Segons el mercat, l’empresa “no era solvent” i no va voler aportar proves del capital que estava disposada a invertir quan se li va sol·licitar.

“Volia quedar-se l’escorxador per un euro, sense pagar lloguer ni drets d’entrada”, han afirmat a Europa Press fonts de Mercabarna, que segueix disposada a considerar la proposta si se’n demostra la solvència.

En canvi, el sindicat veu “raons polítiques d’una agenda pel benestar animal” per no estudiar la proposta d’AAG. No obstant, també critica a aquesta empresa perquè segons CCOO va garantir que es faria càrrec dels treballadors independentment del desenllaç del projecte.

Neveres fins a final d’any

L’escorxador està tancat des de l’1 d’octubre, encara que Mercabarna mantindrà obert els seus frigorífics per a les empreses càrniques que n’eren usuàries per acumular-hi la carn i fer el servei de matança en una altra instal·lació.

Mercabarna insisteix que està oferint sortides laborals als 120 treballadors de l’escorxador i es manté oberta a escoltar altres possibles inversors, però justifica el tancament perquè la instal·lació perdia uns 2 milions d’euros a l’any i necessitava una inversió d’11 milions en els pròxims anys només per complir els requisits sanitaris.

Si no apareix cap oferta, quedaran lliures uns 27.000 metres quadrats en “una de les zones logístiques més cotitzades d’Europa”. Quedarà pendent decidir el tipus d’activitat substitutòria, que podria estar relacionada amb l’alimentació ecològica i bio.

Més notícies
Mercabarna i T-Systems creen una aplicació per portar aliments a entitats socials
Notícia: Mercabarna i T-Systems creen una aplicació per portar aliments a entitats socials
Comparteix
La primera entitat social que es beneficiarà d'aquesta nova aplicació serà Creu Roja
Mercabarna obre un portal amb ofertes de feina
Notícia: Mercabarna obre un portal amb ofertes de feina
Comparteix
La plataforma 'MercabarnaJobs' vol agilitzar el contacte entre empreses i aturats
Les empreses de Mercabarna donen 59.000 quilos de productes frescos al Banc d’Aliments
Notícia: Les empreses de Mercabarna donen 59.000 quilos de productes frescos al Banc d’Aliments
Comparteix
Unes 35.000 persones vulnerables s'han beneficiat d'aquests aliments, que s'han distribuït entre 62 entitats socials
Unió de Pagesos planeja crear un centre de distribució de productes KM 0 a Barcelona
Notícia: Unió de Pagesos planeja crear un centre de distribució de productes KM 0 a Barcelona
Comparteix
L’organització ha rebut una subvenció de l’Ajuntament per estudiar la millor manera de fer arribar els seus productes als barcelonins

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa