Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cassolada a Collboni per frenar la pèrdua de 102 formadors d’aturats

Personal de Barcelona Activa ha protagonitzat aquest dimecres una cassolada contra el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, i el director general de l’agència municipal d’ocupació, Fèlix Ortega, als qui ha exigit que resolguin el conflicte laboral obert des que l’empresa pública va anunciar el juliol que prescindiria de 102 treballadors a mesura que finalitzin els contractes temporals pels quals presten ajut a aturats en programes d’inserció laboral. Els manifestants -convocats per CCOO, UGT i el sindicat SPOC- han abordat Collboni i els responsables de la companyia a l’entrada del Cibernàrium, un nou centre de formació tecnològica al districte de Nou Barris. El comitè d’empresa reclama a Barcelona Activa que creï noves places fixes per mantenir els 102 empleats, que sumen personal tècnic, tècnics coordinadors i administratius. Segons fonts sindicals, 20 ja s’han quedat sense feina des de juliol.

Representants de la direcció i del comitè d’empresa han mantingut cinc reunions aquest setembre per buscar una possible solució, a la qual no s’ha arribat fins ara. Fonts sindicals admeten que Barcelona Activa ha plantejat consolidar la plaça amb un contracte fix a una part dels empleats temporals, com li empeny a fer-ho la cadena de sentències que li retreu que abusi de la temporalitat. Fins ara, Barcelona Activa ha justificat que les limitacions a la contractació que imposen els pressupostos de l’Estat li impedeixen equiparar orientadors i administratius amb contracte d’obra amb la resta de la plantila.

Segons les mateixes fonts sindicals, l’agència no estén l’oferta de contractació fixa a tots els orientadors en risc de perdre la feina. Per la seva banda, Barcelona Activa assenyala al TOT Barcelona que continua en converses amb els representants dels treballadors “per buscar la millor solució” al conflicte.

El secretari general de CCOO a Barcelona Activa, Ignasi Estevan, apunta que la proposta que la direcció ha formulat no satisfà el comitè: “Hi ha hagut un cert apropament, però resulta encara insuficient. Les posicions són encara molt distants i les veiem lluny de les nostres expectatives”.

Més negociacions

Estevan i altres treballadors presents a la protesta han tingut ocasió de parlar amb Collboni després de la cassolada, amb què el comitè ha volgut pressionar la direcció davant una nova trobada prevista aquest dijous. Els manifestants i els representants sindicals han deixat clar al tinent d’alcalde que les negociacions no evolucionen prou bé i que demanden que no es faci fora cap dels 102 treballadors. A més, apressen que se’ls reconegui com a personal estructural, tal com indiquen les resolucions que els tribunals han dictat. “Nosaltres insistim que s’han de fer aquestes 102 estructuracions de places, però la direcció diu que no”, assegura Estevan.

“No convocar les 102 places resultaria insufucient perquè l’empresa no podria cobrir tots els serveis”, pensa Macarena Casielles, presidenta del Sindicat de Professionals de l’Ocupació a Catalunya (SPOC), que contabilitza fins ara cinc demandes contra el que els sindicats consideren acomiadaments encoberts al no renovar-se contractes temporals. “Dues persones han finalitzat contracte aquest setembre i ens espera un degoteig de baixes fins juny de l’any que ve”, explica.

A més, Casielles recorda que la decisió de l’empresa de no seguir dotant-se del personal que destinava a programes d’inserció suposa rebre menys subvencions del Servei d’Ocupació de Catalunya que, en part, es transfereien a empreses per cobrir part del salari dels aturats que incorporessin. “Hi ha programes que els han reduït i d’altres que han renunciat totalment a rebre subvencions, com el 30 Plus per a persones sense feina de més de 30 anys. No només es perden treballadors, sinó que perd també la ciutadania i les empreses que rebien aquelles subvencions per contractar”, adverteix.

Més notícies
Protesta a Sant Jaume dels treballadors de neteja de l'aeroport ACN

Els treballadors de neteja de l’aeroport es concentren a Sant Jaume contra el seu ERTO

Notícia: Els treballadors de neteja de l’aeroport es concentren a Sant Jaume contra el seu ERTO
Comparteix
Es queixen de la "sobrecàrrega" de treball provocada per la recuperació d'activitat a l'aeroport
Notícia: Els treballadors de neteja de l’aeroport es concentren a Sant Jaume contra el seu ERTO - Mobile
Una seu de Barcelona Activa, en imatge d'arxiu / Ajuntament de Barcelona

Primera demanda contra l’Ajuntament per prescindir d’un centenar de treballadors de cop

Notícia: Primera demanda contra l’Ajuntament per prescindir d’un centenar de treballadors de cop
Comparteix
Tres treballadores de Barcelona Activa argumenten que es trobaven en frau de llei i addueixen que l'extinció ha de ser nul·la
Notícia: Primera demanda contra l’Ajuntament per prescindir d’un centenar de treballadors de cop - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ciutadà a setembre 23, 2021 | 06:58
    ciutadà setembre 23, 2021 | 06:58
    Repicant cassoles poc que aconseguireu pas res. Si voleu que la cosa sigui efectiva, poseu aquest fulano dintre una olla ben grossa, l'ompliu d' aigua i la poseu a bullir.
  2. Icona del comentari de: ciutadà a setembre 23, 2021 | 06:58
    ciutadà setembre 23, 2021 | 06:58
    Repicant cassoles poc que aconseguireu pas res. Si voleu que la cosa sigui efectiva, poseu aquest fulano dintre una olla ben grossa, l'ompliu d' aigua i la poseu a bullir.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa