Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Canadell reclama que l’Estat torni les competències a la Generalitat però exigeix mantenir els ERTOs

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha reclamat que es posi fi a l’estat d’alarma i es retornin les competències per gestionar la cris del coronavirus a la Generalitat, però ha exigit que es mantinguin els ERTOs, just el contrari del que han insinuat representants del govern de Pedro Sánchez, que han donat a entendre que les ajudes públiques s’acabaran si demà el Congrés els tomba una nova pròrroga. “S’ha de fer pel bé de l’economia”, ha defensat en la roda de premsa de presentació de l’informe sobre l’impacte de la crisi sanitària de la covid-19 en l’economia catalana.

De fet, Canadell no només vol que l’Estat retorni a la Generalitat les competències que va centralitzar al principi de l’estat d’alarma, sinó que creu que també ha d’estar disposat a deixar-se fiscalitzar per la Unió Europea si hi ha un rescat econòmic. “El rescat d’Europa no ens ha de fer por, així es vigilaria bé en què s’inverteixen els diners, perquè no torni a haver-ho un Pla E com el de Zapatero i que no s’acabin fent trens no competitius, i aeroports i carreteres que no calien. Una intervenció d’Europa seria un valor afegit. Si no cal la intervenció també aniria bé el rescat, però si fos necessària garantiria que les inversions amb els diners europeus es fan bé i bens distribuïdes, perquè si no Catalunya sempre rep menys”, ha especificat.

El president de la Cambra ja va defensar en una entrevista al Tot Barcelona aquest punt de vista favorable a la intervenció europea, però va vaticinar que Espanya mai ho acceparà “perquè prefereix arruïnar-se que perdre sobirania”. Avui, davant el que considera una mala gestió del govern espanyol, ha subratllat també que Catalunya “no pot, com a país, ser arrossegada per un Estat que no fa el que toca fer”. “Fa 100 anys la Mancomunitat va haver d’agafar les regnes davant d’una situació de crisi, i ara pot tornar a caldre, nosaltres hem de decidir com”, ha rematat.  

Més notícies

Canadell: “Ara no és moment de discursos populistes contra el turisme”

Notícia: Canadell: “Ara no és moment de discursos populistes contra el turisme”
Comparteix
El president de la Cambra admet que l'activitat turística s'ha de descentralitzar i que no es concentri només a Barcelona, la Costa Brava i la Costa Daurada
Notícia: Canadell: “Ara no és moment de discursos populistes contra el turisme” - Mobile
Joan Canadell, en una imatge d'arxiu / ACN

La Cambra creu que l’atur pot arribar fins al 17% aquest any per la crisi del coronavirus

Notícia: La Cambra creu que l’atur pot arribar fins al 17% aquest any per la crisi del coronavirus
Comparteix
L'entitat preveu una caiguda del PIB català d'entre un 7,3% i 10,1%
Notícia: La Cambra creu que l’atur pot arribar fins al 17% aquest any per la crisi del coronavirus - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa