Canadell exigeix a l’Estat que “compleixi” amb les inversions promeses abans de parlar de pactes

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona critica l'incompliment sistemàtic de l'Addicional Tercera de l'Estatut de Catalunya

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha exigit al ministre espanyol de Foment, José Luis Ábalos, que “compleixi” les inversions promeses abans de parlar d’un “nou pacte” entre l’Estat i Catalunya. “Les empreses catalanes no millorarem la competitivitat amb pactes, sinó amb inversions reals”, ha etzibat Canadell en una piulada durant la presentació del Saló Internacional de la Logística (SIL).

A finals de maig la Intervenció General de l’Administració de l’Estat (IGAE) va reconèixer que les inversions de l’Estat a Catalunya van caure un 16,1% l’any passat. Les xifres oficials constaten que dels 1.312 milions promesos als pressupostos del 2018, només es van executar 757 milions, un 57,7% del previst. Es tracta del segon percentatge d’execució més baix dels últims tres anys.

Lluny de l’Addicional Tercera

Canadell també ha reclamat l’aplicació de la Disposició Addicional Tercera de l’Estatut de Catalunya, “que suposa 3.806 milions en infraestructures no fetes”, ha dit. L’Estatut preveia que, durant set anys, la inversió a Catalunya seria similar a la seva aportació al PIB de l’Estat, que és del 19%, un percentatge que no s’ha complert mai. El 2018 es va rebre un 10,4% de la inversió estatl, mentre que el 2017 va ser el 13,2% i el 2016 el 10,5%.

El ministre ha assegurat que “cal nou enfoc en la política d’inversió i finançament de les infraestructures de transport per allunyar-les de la conjuntura política i les pressions territorials”. Ábalos ha demanat als partits que no bloquegin la investidura del govern socialista perquè “no hi ha alternativa” i que respectin els resultats de les eleccions del 28-A.

Més informació

Comentaris

    capitao lampiao 26/06/2019 11:28 pm
    Perque no pagueu els impostos de les vostres empreses a França fins que us donin el que voleu?.
    xup 27/06/2019 6:25 pm
    cumplir l,estat de Ñ? ja ja ja ja ja, tancament de caixes de les empreses i particulars es l,unic que entenen

Nou comentari