Canadell s’estrena a la Cambra amb la inauguració de la ruta Barcelona-Mèxic

El nou president de l’ens ha assistit a l’arribada del primer vol d’Aeroméxico a l’Aeroport del Prat

El nou president de la Cambra de Comerç, Joan Canadell, ha estrenat el seu càrrec amb la inauguració de la ruta que a partir d’aquest dimecres uneix Barcelona i Ciutat de Mèxic amb tres vols setmanals. La nova destinació intercontinental –la número 43 des de l’Aeroport del Prat– està entre les cinc ciutats identificades com a prioritàries per al Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries (CDRA), del qual la Cambra n’és un membre destacat,

“Una altra bona notícia per l’aeroport, mentre no aconseguim tenir la plena competència”, ha explicat Canadell. L’any passat unes 90.000 persones van viatjar entre Barcelona i Ciutat de Mèxic a través d’altres aeroports de connexió, pel que s’espera que la nova ruta tingui una bona ocupació. El conseller de Territori, Damià Calvet, ha celebrat l’estrena del vol i ha assegurat que ara “queda reforçar el paper de pont entre Amèrica i Àsia a través d’una connexió directa amb el Japó i augmentar altres destinacions asiàtiques”.

Mèxic, un mercat amb potencial

Les relacions comercials entre Catalunya i Mèxic han crescut molt en els últims anys. El país nord-americà és el primer destí per exportacions de càrrega aèria de l’Aeroport de Barcelona amb 3.700 tones, mentre que els intercanvis comercials van assolir la xifra rècord de 1.338 milions d’euros el 2017. Els principals productes d’exportació són vehicles (19%), maquinària (13,4%) i tèxtil (9,1%) i representen gairebé un terç de les exportacions de l’Estat espanyol a Mèxic.

La presència d’empreses catalanes a Mèxic també és important. Hi ha més de 370 companyies catalanes que tenen 757 filials al país. Pel que fa al turisme, l’Institut Nacional d’Estadística calcula que els 86.000 turistes mexicans que van visitar Catalunya el 2017 (19,1% del total estatal) van fer una despesa mitjana de 2.500 euros.

Canadell deixa l’ANC

El primer acte de Canadell com a president de la Cambra de Comerç ha coincidit amb l’anunci que deixa el secretariat de l’ANC per centrar-se “al 100%” amb la seva nova tasca, que combinarà amb la presidència de Turisme de Barcelona. “Paciència, perspectiva i perseverança” han estat les seves últimes paraules abans d’acomiadar-se. 

 

Més informació

Nou comentari