Canadell demana tests a la ministra d’Indústria de cara al retorn a la feina

El president de la Cambra de Barcelona trasllada la necessitat dels EPIs per a la tornada de treballadors no essencials

El president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, ha traslladat a la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, la importància dels tests i els Equips de Protecció Individual (EPIs) de cara al retorn a la feina de treballadors no essencials dimarts que ve. El dimarts 14 d’abril s’acaba la finestra de dues setmanes en què els treballadors de serveis essencials havien estat els únics que podien anar a la feina, així que milers d’empleats tornaran a sortir al carrer.

És per això que Canadell ha volgut destacar la importància de la prevenció al govern de l’Estat. Ho ha fet en una reunió que ha aplegat els presidents de les cambres espanyoles i el president de la Cambra d’Espanya, José Luis Bonet

Canadell ha dit a la ministra que el retorn gradual i planificat és “essencial” per evitar rebrots, “fet que afectaria molt més greument tant el sector sanitari com a l’entorn econòmic”, segons recull la Cambra de Barcelona. El ministeri ha contestat que “estan treballant” per assegurar els elements de seguretat per als treballadors que tornen a la feina.

El president de la Cambra de Barcelona ha aprofitat per detallar les mesures que proposa l’entitat. Algunes d’elles són l’avançament del pagament a proveïdors per part de les administracions públiques. Això suposaria, segons la Cambra, una injecció de capital de 14.000 milions d’euros. A més, l’entitat barcelonina veu necessari aplicar mesures fiscals per garantir liquiditat a les companyies, com ara l’actualització de les bases imposables negatives acumulades i de les pèrdues a compensar o l’anticipació de la compensació de pèrdues amb els beneficis declarats l’any 2018.

Amb tot, la ministra Reyes Maroto ha afirmat que l’executiu estatal treballa per a un retorn a la normalitat “gradual” i que l’empresa ha de tenir un “paper central” en la recuperació econòmica, segons destaca la Cambra. 

Més informació

Nou comentari