La Cambra de Barcelona alerta de la dificultat de trobar personal qualificat

El 80% de les empreses que han participat a la consulta de l’ens assegura que té problemes per trobar treballadors malgrat l’elevat atur

Pràcticament el 80% de les empreses i autònoms consideren que hi ha dificultats per trobar personal qualificat, segons ha revelat la consulta empresarial organitzada per la Cambra de Comerç de Barcelona. D’aquestes, el 44% alerta que no pot arribar a cobrir determinats llocs de treball. Per contra, només un 10% de les empreses que han participat a la consulta considera que no hi ha problemes per contractar personal.

El president de la Cambra de Comerç, Joan Canadell, ha mostrat la seva preocupació pel resultat de la consulta: “No ens podem permetre que amb unes xifres d’atur juvenil tan altes tinguem una resposta del 80%”, ha dit. Les últims dades d’ocupació situen la taxa d’atur en el 24% entre els joves, mentre que la mitjana catalana és del 10,9%. Per canviar aquesta dinàmica, Canadell aposta per adaptar els cicles formatius al que demana el mercat.

Sinergies amb les universitats

“Ens hem d’avançar a les demandes dels propers 5-10 anys per formar els joves i que, a més, a través de la formació dual facin pràctiques remunerades a les empreses el més aviat possible en el cicle formatiu”, ha afegit Canadell. Una altra assignatura pendent és potenciar la relació entre la universitat i les empreses perquè els centre docents coneguin les necessitats del mercat i les companyies sàpiguen què s’està fent a les universitats.

El sistema de consultes de la Cambra de Comerç segueix en fase de proves i té com a objectiu establir un canal de comunicació fluid entre l’ens i les empreses associades per preguntar qüestions que afecten al teixit empresarial barceloní, ja siguin de temàtica econòmica, política o social. La Cambra ha decidit prorrogar les consultes que actualment estan actives per ampliar el nombre d’empreses participants.

Més informació

Nou comentari