Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Cambra de Barcelona alerta de la dificultat de trobar personal qualificat
  • CA

Pràcticament el 80% de les empreses i autònoms consideren que hi ha dificultats per trobar personal qualificat, segons ha revelat la consulta empresarial organitzada per la Cambra de Comerç de Barcelona. D’aquestes, el 44% alerta que no pot arribar a cobrir determinats llocs de treball. Per contra, només un 10% de les empreses que han participat a la consulta considera que no hi ha problemes per contractar personal.

El president de la Cambra de Comerç, Joan Canadell, ha mostrat la seva preocupació pel resultat de la consulta: “No ens podem permetre que amb unes xifres d’atur juvenil tan altes tinguem una resposta del 80%”, ha dit. Les últims dades d’ocupació situen la taxa d’atur en el 24% entre els joves, mentre que la mitjana catalana és del 10,9%. Per canviar aquesta dinàmica, Canadell aposta per adaptar els cicles formatius al que demana el mercat.

Sinergies amb les universitats

“Ens hem d’avançar a les demandes dels propers 5-10 anys per formar els joves i que, a més, a través de la formació dual facin pràctiques remunerades a les empreses el més aviat possible en el cicle formatiu”, ha afegit Canadell. Una altra assignatura pendent és potenciar la relació entre la universitat i les empreses perquè els centre docents coneguin les necessitats del mercat i les companyies sàpiguen què s’està fent a les universitats.

El sistema de consultes de la Cambra de Comerç segueix en fase de proves i té com a objectiu establir un canal de comunicació fluid entre l’ens i les empreses associades per preguntar qüestions que afecten al teixit empresarial barceloní, ja siguin de temàtica econòmica, política o social. La Cambra ha decidit prorrogar les consultes que actualment estan actives per ampliar el nombre d’empreses participants.

Més notícies
La segona consulta de la Cambra preguntarà sobre la contractació de personal qualificat
Notícia: La segona consulta de la Cambra preguntarà sobre la contractació de personal qualificat
Comparteix
La primera va superar en tres dies la participació en l'enquesta de 2012
La consulta de la Cambra supera en 3 dies la participació del 2012
Notícia: La consulta de la Cambra supera en 3 dies la participació del 2012
Comparteix
L’ens que presideix Joan Canadell ha posat un marxa un sistema per conèixer l’opinió de l’empresariat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa