Bars i restaurants podran obrir fins al toc de queda

Es mantenen el toc de queda, confinament de cap de setmana i el tancament perimetral de Catalunya

El Govern de la Generalitat ha anunciat aquest migdia el full de ruta per a la desescalada després de la segona onada. Els consellers Pere Aragonès (ERC) i Meritxell Budó (JxCat) han exposat que bars i restaurants podran obrir gairebé fins l’inici del toc de queda: fins a les 9:30h de la nit. Les terrasses hauran de mantenir 2 metres entre comensals i un màxim de 4 per taula excepte si són membres d’un mateix grup bombolla. També podran obrir l’interior, però amb aforament màxim del 30% i sistemes de ventilació adequats.

La Generalitat preveu 4 trams de 15 dies, el pas d’una a l’altra dependrà de les dades sanitàries. En canvi, es mantenen el toc de queda, confinament municipal de cap de setmana i el tancament perimetral diari de Catalunya. Els residents a l’àrea de Barcelona no podran marxar de cap de setmana ben bé fins Nadal. En els trams 1 i 2 les trobades privades estan limitades a 6 persones i al tram 3 –que inclou les festes nadalenques– podran arribar a 10.

[Llegeix el pla complet de reobertura]

Cinemes, teatres, auditoris i sales de concert poden obrir amb un aforament del 50% i sempre amb un màxim de 500 persones. Seguiran oberts els museus, les biblioteques, sales d’exposicions, es modificarà del 30% actual al 50% d’aforament permès. Espais lúdics, bingos, sales de joc, activitats recreatives tipus fetes majors, queden tancats.

La limitació del 30% d’aforament en botigues continua en establiments de menys de 800 metres quadrats, almenys els propers 15 dies. En els de més de 800 metres quadrats podran disposar dilluns del 100% de l’espai.

Poliesportius i gimnasos poden obrir amb un 30% d’aforament, malgrat la reticència inicial del Govern. Ara bé, els usuaris no podran fer servir els vestidors, amb l’única excepció dels qui facin esport en piscines.

Segueixen vigents les mesures establertes de presencialitat a infantil, primària i ESO. A Batxillerat i universitats la docència de teòrica ha de ser virtual. Les activitats extraescolar segueixen obertes i també les esportives pels centres educatius amb grups estables d’activitats lectives. S’afegeixen totes les activitats esportives no competitives a l’aire lliure i espais tancats organitzades pels centres escolars. Tota la resta d’extraescolars es poden fer amb un màxim de 6 alumnes. Resten tancades les presencials que no són amb grups estables.

Més informació

Nou comentari