Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona reforça les subvencions a projectes econòmics de barri
  • CA

La 5a convocatòria de les subvencions municipals Impulsem el que fas, adreçades a projectes econòmics de proximitat, creix en pressupost i modalitat. Enguany arriben a 3,2 milions d’euros –mig més que l’any passat– i estrenen 3 noves línies d’ajudes: dinamització de baixos comercials, distribució de mercaderies als barris –última milla– i indústries creatives. L’Ajuntament calcula que se’n beneficiaran fins a 150 projectes, que podran optar a un màxim de 50.000 euros amb un cofinançament de fins al 80%.

La sol·licitud de les ajudes es pot tramitar a partir d’aquest dimarts i fins al 5 de maig. Els projectes que poden optar-hi poden estar en fase embrionària encara, però han de presentar un pla de viabilitat i una previsió de resultats. De les 7 modalitats previstes, la creació d’ocupació de qualitat és la que compta amb més pressupost –un milió d’euros–. A més puja la dotació per a iniciatives de turisme responsable –200.000 euros– i relatives al sector agroalimentari –500.000 euros, coincidint amb la Capital de l’Alimentació Sostenible 2021–.

Algunes de les propostes que van obtenir finançament l’any passat són visites turístiques a la llotja de pescadors de la Barceloneta, un curs per capacitar joves en feines vinculades a la gent gran o el primer supermercat cooperatiu de Barcelona, per exemple. Tot i que no són ajudes directes a la contractació, com d’altres que aporten una quantitat fixa de diners per cada nou treballador, si els projectes aprovats demostren la necessitat d’incorporar personal poden incloure aquesta despesa a la justificació de la subvenció.

El tinent d’alcaldia Jaume Collboni ha presentat la nova convocatòria, acompanyat dels comissionats Álvaro Porro i Raquel Gil. Ha emfatitzat que aquesta línia d’ajudes és específica per a “l’economia micro” que entitats, associacions de comerciants o cooperatives fan als barris. Porro ha destacat que les 4 edicions prèvies han facilitat la contractació d’un miler de persones a través de gairebé 400 projectes finançats, amb 24.000 euros per cadascun de mitjana i una inversió total de 9,4 milions d’euros. Finalment, Gil ha celebrat la incipient reducció de l’atur a la demarcació de Barcelona però ha remarcat la importància de mantenir la qualitat en l’ocupació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa