Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El primer supermercat cooperatiu de Barcelona obrirà les portes a l’Eixample
  • CA

Foodcoop BCN, el primer supermercat cooperatiu de Barcelona, tindrà el seu primer establiment en un espai industrial que ocupava una antiga planxisteria del passatge Aragó –connectat amb el carrer Aragó entre Casanova i Villarroel–, al barri de l’Antiga Esquerra de l’Eixample, i obrirà les seves portes a finals d’any. El projecte s’inspira en el Park Slope Foodcop, que funciona a Nova York des del 1973 amb un gran èxit.

El model de supermercat cooperatiu es basa en la premissa que els clients de l’establiment han de ser socis de la cooperativa i, per tant, en seran copropietaris i podran decidir sobre la seva gestió i contribuiran al seu dia a dia amb un voluntariat de tres hores mensuals en torns organitzats. Això, unit a que no hi ha beneficis empresarials, permet reduir molts els costos, la qual cosa també es tradueix en un preu de venda més barat.

Supermercat de barri

Les obres de condicionament del local acabaran el novembre i, si no hi ha contratemps –la pandèmia els ha obligat a posposar un any l’obertura– obrirà al públic aquell mateix mes. El projecte “donarà una empenta a la recuperació i la urbanització del passatge Aragó, ara en bona part ocupat per cotxes abandonats i sense paviment”. S’hi podran trobar des de productes d’alimentació fins a productes d’higiene personal i de neteja de la llar.

L’objectiu de FoodcoopBCN és donar prioritat als productes de proximitat, de temporada i agroecològics per tal de democratitzar el seu consum i portar-lo a l’abast més barcelonins que ara no s’ho plantegen o no s’ho poden permetre. Tot i això, el primer pas serà entrar en contacte amb les entitats i veïns del barri, que seran el gruix de socis-clients. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa