Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Estat vol crear un nou pol d’investigació biomèdica a Barcelona
  • CA

Barcelona tindrà un nou pol d’investigació biomèdica. Així ho ha anunciat aquest dijous la ministra de Ciència i Innovació del govern espanyol, Diana Morant, que ha detallat que la iniciativa estarà vinculada a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i que comptarà amb el suport de la Generalitat i de l’Ajuntament de Barcelona.

En l’esdeveniment PERTE para la salud de Vanguardia que ha organitzat aquest dijous El Periódico de la mà del govern espanyol, Morant ha apuntat que s’està treballant en un protocol que signaran les diferents institucions implicades i que permetrà impulsar aquest nou pol d’investigació biomèdica a la zona d’activitat universitària de la Ciutadella, en una aposta per continuar potenciant l’ecosistema “científic i empresarial” d’aquest espai.

L’acte ha comptat també amb la presència del primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, que ha reivindicat l’estreta relació entre la capital catalana i l’àmbit de la recerca, la investigació i, en concret, de la biomedicina, i ha assegurat que és el moment d’obrir una nova etapa en la presència d’aquests sectors a la ciutat. Collboni també ha tingut paraules per agrair al govern espanyol la seva “aposta directa” per invertir en Barcelona.

Noves oficines i contractacions

L’anunci de la creació d’aquest nou pol d’investigació biomèdica es produeix després que aquest dimecres la start-up tecnològica francesa Papernest obrís al districte 22@ les seves noves oficines a la capital catalana. Amb aquest moviment, la companyia vol consolidar Barcelona com la seva seu principal en territori europeu, motiu pel qual també ha anunciat la seva intenció de contractar uns 300 treballadors.

La companyia va ser fundada el 2015 i els seus inicis a Catalunya es remunten al 2018. Des de llavors ha passat de 40 a 700 treballadors, als quals s’hi sumaran els gairebé 300 que es volen contractar amb les noves instal·lacions. Aquestes han convertit Barcelona en la seu “més important” que té. Fins i tot, està per davant de les oficines de París i Remis, que tenen més de 6.000 metres quadrats. Tal com ha assenyalat el CEO i cofundador de Papernest, Philippe de la Chevasnerie, els 300 nous empleats tindran perfils tecnològics enfocats a l’empresa i el màrqueting.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa