Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Volkswagen s’instal·la en icònic edifici de Bofill a la Zona Franca
  • CA

El grup Volkswagen ha escollit nova seu i ocuparà un icònic edifici de la Zona Franca. Es tracta de les oficines ecològiques del complex Parc Logístic, dissenyades per Ricard Bofill, que havien ocupat les companyies Abertis i Cellnex. Compartirà espai amb veïns com el Consorci de la Zona Franca i l’empresa d’aparcaments Saba.

Segons un comunicat recollit per Europa Press, Volkswagen Group España Distribución ocuparà uns 5.000 m2 del complex. L’edifici és propietat de la immobiliària Merlin Properties, que també té a la seva cartera l’emblemàtica Torre Glòries. L’operació d’aterratge de la firma ha estat assessorada per Savills Aguirre Newman. L’automobilística estava situada fins ara una mica més lluny de la capital, al parc de negocis Mas Blau II d’El Prat de Llobregat. Amb la mudança busca, segons la consultora, apropar-se a la ciutat, a nous models de treball i a la sostenibilitat.

La filial del grup alemany preveu fer treballar en aquest nou quarter general els empleats que ja té a Catalunya. El recinte ofereix serveis propis per als inquilins com a ganxo per captar noves seus, per exemple places d’aparcament amb recàrrega elèctrica, seguretat privada 24h, fibra òptica d’alta velocitat o brigada de manteniment. La línia 9 del metro l’ha revaloritzat, a més, amb una parada just davant anomenada Parc Logístic.

La sostenibilitat en el disseny de l’edifici ha estat clau per al nou inquilí: “Volem impulsar, a través del disseny de les noves oficines, la transformació cultural en la que hem treballat els darrers anys”, ha dit en un comunicat Ricardo Bacchini, director de recursos humans de Volkswagen Group España Distribución. Les oficines, estrenades l’any 2000 i visibles des de la Ronda Litoral, tenen una alçada de 5 plantes, hi entra molta llum solar per reduir el consum elèctric i estan a uns 10 minuts en bicicleta o patinet elèctric de la plaça Europa de l’Hospitalet.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa