Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Torre Glòries promet vistes “úniques” a 120 metres d’altura

El mirador de la Torre Glòries promet un mirador amb vistes “úniques” a 120 metres d’altura i de 360 graus a partir de la primavera de l’any vinent. A més, l’edifici desplegarà l’única instal·lació artística permanent del sud d’Europa de l’artista Tomás Saraceno, que serà oberta al públic.

Aquesta és “una passa més en la seva vinculació amb la ciutat de Barcelona“, diuen els responsables de la instal·lació, Mediapro Exhibitions, del grup Grupo Mediapro, a través d’un comunicat de premsa aquest dimarts. L’encàrrec l’ha fet la propietat de l’edifici, MERLIN Properties SOCIMI, S.A, que té la voluntat de crear un projecte “sense precedents”.

L’objectiu, afirmen, és reinventar el concepte d’un equipament d’aquesta mena amb un projecte “innovador i multidisciplinari, que unirà art, tecnologia, divulgació científica i compromís mediambiental”.

La Torre Glòries, inaugurada l’any 2005, va ser dissenyada pels arquitectes Jean Nouvel i Fermín Vázquez i es tracta d’un dels edificis més representatius de la Barcelona del segle XXI. L’immoble es troba ubicada a l’avinguda Diagonal amb la plaça de Les Glòries, al cor del districte tecnològic de la ciutat, el [email protected], al barri del Parc i la Llacuna de Poblenou.

Tomás Saraceno, l’encarregat de fer el disseny de l’espai cultural a la cúpula de l’edifici, és un reconegut artista i arquitecte, nascut l’any 1973 a l’Argentina. L’equipament “invitarà a l’espectador a reflexionar sobre com ens relacionem en un entorn sotmès a interaccions contínues”, diuen des del grup Mediapro. La peça de Saraceno reflectirà els elements principals que conformen la seva obra: l’arquitectura, l’astrofísica, la enginyeria i la justícia mediambiental i social.

En aquests moments s’està executant l’obra civil, expliquen els responsables d’elaborar aquest nou espai a l’edifici, que haurà de permetre allotjar el museu, ja que en un primer moment l’edifici va ser concebut per disposar únicament d’oficines, al llarg de les 30 plantes de què disposa, en un espai total de 27.000 metres quadrats.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ciutadà a novembre 02, 2021 | 21:11
    ciutadà novembre 02, 2021 | 21:11
    Tinc sobradament vista Can Fanga. No em cal pujar-hi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa