Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona permet la represa d’obres municipals “essencials”
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona preveu que es reprenguin properament algunes obres “essencials” a la ciutat com ara les de les Glòries (Sant Martí) o en algunes escoles, com una bressol ubicada al carrer Roger, a Sants-Badal (Sants-Montjuïc). Així ho afirmen fonts municipals a l’ACN, que apunten que aquesta setmana el consistori ha anat informant les empreses adjudicatàries que podien anar reprenent-les, sempre amb un pla de contingència que garanteixi que compleixen les mesures sanitàries. Així, els ritmes de represa de les obres variaran en cada cas, a mesura que tinguin a punt el pla de contingència i totes les condicions garantides i sempre que hagin tingut una comunicació prèvia de l’Ajuntament.

Dijous passat, la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, ja va dir que a finals d’aquesta setmana caldria anar reactivant “a poc a poc” algunes obres si no generen molèsties i compleixen amb les mesures de seguretat per treballar.

Seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries i amb l’objectiu compartit de limitar la propagació de la Covid-19, l’Ajuntament va aturar a meitats de març totes les obres que estava duent a terme a l’espai públic, equipaments municipals i promocions d’habitatges públics de la ciutat. L’aturada d’obres públiques, a més, exposa el consistori a indemnitzacions milionàries a les constructores. 

La decisió afectava un total de 72 actuacions que s’estaven fent des de l’empresa pública Barcelona d’Infraestructures Municipals, SA (BIMSA), l’Institut Municipal d’Urbanisme (IMU) i l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació (IMHAB) i que havien de quedar aturades mentre fos vigent l’estat d’alarma.

Coincidint amb l’inici de la desescalada i les intencions del Govern, l’Ajuntament ha comunicat en aquells casos que es consideren obres “essencials” que es poden reprendre els treballs.

En el cas concret de la plaça de les Glòries, durant les darreres setmanes s’han seguit fent els treballs de bombeig del freàtic per evitar que s’inundin els túnels viaris en construcció però es van aturar la resta d’actuacions.

Més notícies
L’aturada de l’obra pública exposa l’Ajuntament a indemnitzacions milionàries
Notícia: L’aturada de l’obra pública exposa l’Ajuntament a indemnitzacions milionàries
Comparteix
El decret d'alarma estatal preveu que les empreses afectades puguin demanar compensacions per salaris, maquinària i assegurances
Obrers treballant durant la primera setmana de confinament per coronavirus / Europa Press (David Zorrakino)
L’Ajuntament demana a l’Estat aturar totes les obres privades durant el confinament
Notícia: L’Ajuntament demana a l’Estat aturar totes les obres privades durant el confinament
Comparteix
Colau evita donar suport a la petició de confinament total que fa la Generalitat però reclama una ampliació del decret per poder parar tota mena de treballs

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa