Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament demana a l’Estat aturar totes les obres privades durant el confinament
  • CA

Hi ha 13.000 llicències d’obres vigents ara mateix a Barcelona i la majoria d’aquests treballs s’haurien d’aturar per coherència amb el confinament dictat pel decret d’estat d’alarma contra la propagació del coronavirus. Aquest ha sigut el missatge que portava avui preparat el tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, per a la seva compareixença diària. De fet, aquest dilluns ha comparegut també ja presencialment Ada Colau, un cop finalitzat l’aïllament que ha hagut de complir després d’haver estat en contacte amb una persona que va donar positiu a la prova del Covid-19. 

“Les obres s’han d’aturar. Ja se n’han aturat 72 de públiques i moltes de privades també, però no tenim competències per parar-les totes. Per tant, demanem a l’Estat que ho afegeixi a la seva normativa”, ha especificat Batlle. I ha afegit: “Hi ha gent que vol aprofitar el confinament per canviar les rajoles del bany, i això fa polseguera i sorolls, això no pot ser”.  

Colau també ha remarcat la importància de tenir eines legals per poder aturar “totes les obres privades que no responguin a una urgència”. De fet, per a l’alcaldessa, aquest és una de les poques llacunes que té el confinament. A les diverses preguntes sobre si està d’acord que cal anar a un confinament total, com reclama la Generalitat a l’Estat, Colau ha insistit que l’actual grau de confinament “funciona molt bé a Barcelona” i que només cal identificar els serrells que hi hagi. Per a l’Ajuntament, els serrells són sobretot aquestes obres. “N’hem aturat moltes quan s’ha detectat que no complien criteris de l’Agència de Salut Pública, però no les podem parar totes”, ha matisat. Ni Colau ni Batlle, però, disposaven de les dades de les obres privades aturades.​

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa