Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona incrementa el nombre de terrasses que tenia abans de la pandèmia
  • CA

Barcelona ha comptabilitzat, a final de 2022, més terrasses al carrer que les que tenia l’any 2019, just abans d’esclatar la pandèmia de la Covid-19. Un fet que no ha agradat gents a la Federació de Veïns i Veïnes de Barcelona (Favb), que considera que “és una molt mala notícia” i que cal corregir aquesta situació de forma “urgent”.

Entrant al detall de les xifres, el consistori atorgava prop de 4.200 llicències el 2019 i un total que s’apropa a les 18.800 taules. Són xifres del portal de Dades Obertes de l’Ajuntament recollides per la Favb i que s’han incrementat entre un 60 i 70% en els darrers tres anys. L’any 2022, el consistori va augmentar el nombre de llicències a unes 2.200 i el de taules, a 11.600.

La Favb, molt crítica

La Favb mostra de forma contundent el seu rebuig a aquesta situació. “Constatem un increment inacceptable de llicències, taules i metres quadrats ocupats”, diuen en un comunicat. Admeten que les dades són “interpretables”, però asseguren que “algunes conclusions són clares”. D’entre els tres principals punts del comunicat, destaquen “les queixes del Gremi de Restauració“, les quals consideren que “eren del tot inversemblants”. “Han aconseguit un 62% més de taules, la qual cosa no havia passat mai a la història. […] Constatem com de satisfets hauran quedat en tot aquest procés, amb gairebé el doble d’espai públic ocupat pel seu negoci privat“, detalla el text.

La federació també carrega contra la nova ordenança municipal que, sota el seu parer, “ha facilitat i incrementat la massificació de terrasses”. En aquest sentit, recorden que Barcelona ja té una densitat de terrasses que “és el triple que la de ciutat de Madrid”. Per tot plegat demanen una “reconsideració” de la normativa i fixen la mirada en les terrasses que estan a la calçada. Asseguren que una de cada quatre taules noves concedides ocupen aquest espai i critiquen que s’hagi normalitzat la normativa que va permetre aquest fet de forma “extraordinària” durant la pandèmia. “S’ha concedit el 45% de les que hi havia en calçada amb caràcter extraordinari“, conclouen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa