Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona impulsa les noves terrasses que reemplacen els blocs de formigó

Barcelona ha autoritzat 500 llicències de terrassa a la calçada, segons ha confirmat la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme de l’Ajuntament, Janet Sanz, en declaracions a Betevé. El consistori va permetre als bars i restaurants ocupar part de les carreteres després del confinament per tal de pal·liar els efectes adversos de la pandèmia. La majoria dels establiments havien demanat estabilitzar aquest nou espai i, en aquest sentit, Sanz ha deixat clar que “difícilment hi haurà més denegacions que aprovacions”.

La tinent d’alcaldia també ha confirmat que la resta de peticions no estan denegades sinó que es troben en procés d’estudi. Tot i això, ha avisat que algunes terrasses no compleixen la normativa actual i, per tant, també hi haurà denegacions.

Com són les noves terrasses?

Durant aquest any s’ha de retirar tots els blocs de formigó, una mesura provisional que ha causat força polèmica entre els veïns de la ciutat. En aquest sentit, l’Ajuntament treballa perquè els establiments amb els papers en regla i la llicència pertinent disposin del moble homologat abans d’acabar l’any.

Els restauradors han d’acceptar el model que impulsa l’Ajuntament, que consta d’un moble plataforma accessible i que és “segur on col·locar les taules i cadires”. En total, hi ha 8 plataformes diferents, 4 pensades per la zona d’aparcament i 4 en xamfrà.

Diferents models de terrasses a la calçada que ha impulsat l’Ajuntament

Ajudes per impulsar les reformes

Per incentivar els canvis proposats, l’Ajuntament ha allargat el termini de sol·licitud de la llicència fins al 31 de març i ha impulsat subvencions per instal·lar aquestes plataformes per un valor proper als 4 milions d’euros. D’aquesta manera, s’espera que tots els restauradors que ho vulguin puguin disposar d’un nou espai a la calçada més segur que els blocs de formigó.

Canvi de tendència

Per la seva banda, el director del Gremi de Restauració, Roger Pallarols, ha celebrat que hi hagi “un canvi de tendència” en l’atorgament de llicències després d’una “denegació massiva” quan va començar el procediment i ha fet una crida també perquè el consistori faci una nova convocatòria de subvencions per a instal·lar algun d’aquests quatre models de plataforma.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa