Els diaris econòmics i les pàgines d’economia de la premsa generalista destaca avui aquestes notícies sobre Barcelona i la seva àrea:
El Periódico: “Barcelona s’enfonsa a la llista de ciutats per a invertir”. Barcelona ha patit una gran caiguda entre les ciutats europees i en només un any ha passat de la 11ª posició a la 27ª, just per sobre de Roma i Londres. Segons la consultora PWC, la davallada es deu a la inestabilitat política de l’últim any i situen el Procés com a punt d’inici de la pèrdua d’interès dels inversors.
La Vanguardia: “Holaluz facturarà 180 milions i preveu arribar a 800 el 2021”. La distribuïdora elèctrica barcelonina, especialitzada en energia verda, preveu ingressar 800 milions d’euros el 2021. L’empresa negocia una ampliació de capital per donar el salt d’escala que necessita i espera créixer a un ritme de 500 clients nous al dia amb l’objectiu d’arribar als 500.000 d’aquí a quatre anys.
Expansión: “Barcelona atrau 871 milions per al seu ecosistema start up, un 90% més”. L’ecosistema emprenedor de Barcelona ha mostrat un cop més la seva bona salut i durant el 2018 va atraure 871 milions d’euros en inversions, un 90% més que l’any anterior, segons les dades de la fundació Mobile World Capital. A més, les start up. barcelonines han protagonitzat 12 de les 29 operacions de més de 10 milions d’euros.
El Economista: “Movistar arrabassa a Mediapro el futbol italià i el francès”. Movistar+ ha recuperat l’emissió en exclusiva de la Serie A italiana i la Ligue 1 francesa, que fins ara estaven en mans de Mediapro. S’estima que l’operador ha pagat uns dos milions d’euros pels drets de cada lliga i posarà als canals a disposició dels seus abonats #Vamos i de la resta de canals temàtics.
La Vanguardia: “La venda Cellnex dispara els beneficis d’Abertis un 87%, fins als 1.681 milions”. La venda de Cellnex, la gestora de torres de telecomunicacions Cellnex ha permès a Abertis incrementar els seus beneficis fins als 1.681 milions, un 87% més que l’any anterior. Sense aquesta venda extraordinària, els beneficis del grup d’infraestructures controlat la italiana Abertis i l’espanyola ACS haurien crescut un 15%.