Barcelona Comerç sol·licita que s’elimini la necessitat de cita prèvia per acudir a les botigues

La patronal proposa que, mentre duri la fase zero, es pugui anar a comprar sense demanar hora

Barcelona Comerç ha reclamat a les administracions que s’aixequi la restricció d’obertura de comerços supeditada a la cita prèvia mentre la capital catalana sigui mantinguda a la fase 0 del desconfinament per la pandèmia de la Covid-19, la més restrictiva. La patronal comercial també demana un “aclariment públic” de la disposició aprovada pel govern espanyol en què “s’interpreta la prohibició de promocions i rebaixes”. El govern de Pedro Sánchez s’ha vist obligat a especificar que estan prohibides les aglomeracions però no les rebaixes. 

Barcelona Comerç calcula que entre la setmana passada i aquesta poden haver tornat a l’activitat fins al 35% de les botigues de la ciutat, i afirma que ha començat a notar un “degoteig” de negocis “que tenen intenció de cessar” l’activitat. “Pràcticament dos mesos de comerços tancats, zero ingressos i pagament de lloguers, subministraments o quotes de la seguretat social han deixat els calaixos buits. Els crèdits ICO no estan funcionant i ens estem endeutant. Estem al límit”, ha assegurat Salva Vendrell, president de Barcelona Comerç.

És per això que la patronal insisteix a les administracions en la”necessitat” de prendre mesures operatives, fiscals i econòmiques “més contundents” de suport al sector.

Més informació

Nou comentari