Barcelona es postula com a Capital Europea del Comerç de Proximitat

Els botiguers de la ciutat demanen a la UE que tingui més en compte a les petites i mitjanes empreses i als autònoms

El petit comerç postula Barcelona com a seu de la Capitalitat Europea del Comerç de Proximitat i demana a la UE que tingui més en compte els interessos i necessitats dels botiguers de proximitat en les polítiques comunitàries. Aquesta tarda la fundació Barcelona Comerç ha celebrat la primera edició del Dia Europeu del Comerç de Proximitat, que a partir d’ara se celebrarà cada 9 de maig per recordar que el sector és un “factor d’identitat cultural local i europea al servei de la convivència i la cohesió social”. 

Els eixos comercials barcelonins han presentat el “Manifest Barcelona”, que han signat totes les entitats de Vitrines d’Europe (Federació d’Associacions Europees de Comerciants). El document fa una crida a favor d’una política integral en matèria econòmica i fiscal, coordinada des de Brussel·les i amb mesures de suport directes per a les petites i mitjanes empreses i els autònoms vinculats al comerç. També inclou la petició d’instaurar la capitalitat europea, una distinció que es gestionaria des de Barcelona –com a seu de Vitrines d’Europe– i que reconeixeria de manera periòdica una ciutat referent per al sector.

Salva Vendrell (Barcelona Comerç), Ferran Tarradellas (Comissió d'Europa a Barcelona) i Lluís Llanas (Vitrines d'Europe) en el primer Dia Europeu del Comerç de Proximitat

Salva Vendrell (Barcelona Comerç), Ferran Tarradellas (Comissió d’Europa a Barcelona) i Lluís Llanas (Vitrines d’Europe) en el primer Dia Europeu del Comerç de Proximitat

Ferran Tarradellas, director de la representació de la Comissió d’Europa a Barcelona, ha assistit l’acte de presentació del Dia Europeu i ha assegurat que impulsar el Dia Europeu del Comerç de Proximitat “és una forma molt propera de celebrar Europa amb la ciutadania”. Salva Vendrell, president de Barcelona Comerç, ha insistit en “la necessitat d’assegurar un model de comerç competitiu, que segueixi aportant valor, per tal de continuar sent un sector referent i indiscutible en la construcció de l’Europa de les ciutats i de les persones del segle XXI”. “La nostra ciutat és, per la seva tradició comercial, un dels referents del comerç a Europa”, ha dit Lluís Llanas, vicepresident de Barcelona Comerç i Secretari General de Vitrines d’Europe.

També han assistit a la celebració la Subdirectora de Comerç de la Generalitat, Montse Gallardo; del regidor de Turisme, Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona, Agustí Colom; i autoritats i representants del sector del comerç. En paral·lel, desenes de comerços de la ciutat han celebrat la jornada internacional amb lemes als seus aparadors.

Més informació

Nou comentari