Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona serà la capital del comerç internacional durant tres dies
  • CA

Barcelona serà la capital del comerç internacional durant tres dies i es posicionarà com un referent econòmic gràcies a la celebració de fins a sis congressos especialitzats en logística, transport de mercaderies i comerç entre el 26 i el 28 de juny. El delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), Pere Navarro, ha destacat que Barcelona “està ubicada en un espai geogràfic i mental de capitalitat del Mediterrani, un mar que aplega tres continents –Àfrica, Europa i Àsia– i que té un contacte molt intens amb l’Amèrica Llatina”.

En paral·lel al Saló Internacional de la Logística (SIL), l’esdeveniment sectorial més important del sud d’Europa, la capital catalana acollirà l’assemblea general de l’Associació Internacional d’Operadors Econòmics Autoritzats (OEA), el congrés de la Federació d’Associacions Nacionals d’Agents de Càrrega (Alacat), la cimera MedaLogistics Summit, el Congrés Mundial de Zones Franques i el saló de comerç electrònic eDelivery Barcelona Expo. Es tracta d’una “fita històrica”, segons ha explicat Navarro, ja que per primera vegada una sola ciutat concentrarà els congressos generals i assemblees de les principals associacions logístiques i comercials.

Barcelona, ciutat d’oportunitats

Pere Navarro s’ha mostrat “molt il·lusionat” per participar en l’organització dels sis congressos i ha posat en valor la tasca del consorci, que “crea oportunitats i aliances entre els agents econòmics, no només de Barcelona, sinó de tot el món”. L’última setmana de juny el comerç internacional es reunirà a la capital catalana, però aquesta activitat es quedarà un cop finalitzin els congressos. “Crearem xarxes comercials que es mantindran després de les trobades” i permetrà que les empreses millorin la seva activitat exportadora, un dels grans trets distintius de l’economia catalana.

El president de la Federació d’Associacions Nacionals d’Agents de Càrrega (Alacat), Galo Molina, ha definit Barcelona com una “porta d’entrada a Europa” per a les mercaderies de l’Amèrica Llatina gràcies a la seva situació geogràfica, però també per una concentració comercial i logística –port, aeroport, Zona Franca i Zona d’Activitats Logístiques (ZAL)– única al món. Alacat representa més de 2.000 companyies de 18 països –des de Mèxic fins a l’Argentina– i és el principal organisme logístic de l’Amèrica Llatina.

Més notícies
El turisme de congressos genera 1.900 milions anuals a Barcelona
Notícia: El turisme de congressos genera 1.900 milions anuals a Barcelona
Comparteix
La ciutat va batre un nou rècord històric el 2018 gràcies a més de 1.400 esdeveniments i gairebé 600.000 delegats
El turisme d’experiències serà el gran protagonista del B-Travel
Notícia: El turisme d’experiències serà el gran protagonista del B-Travel
Comparteix
El saló especialitzat comptarà amb la presència de grans empreses com Renfe, Level, Vueling, B The Travel Brand o Altaïr

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa