Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona Activa tindrà el pressupost més elevat de la seva història l’any que ve
  • CA

L’agència municipal de desenvolupament econòmic Barcelona Activa ha presentat aquest dijous al seu Consell d’Administració el pressupost de 2021, que ascendeix a 52,5 milions d’euros, el més elevat dels seus 34 anys de trajectòria. En un comunicat, ha detallat que el 79% dels 52,5 milions –41 milions– procedeixen de l’administració local, per la qual cosa el finançament municipal s’ha incrementat en cinc punts en l’últim any.

El primer tinent d’alcalde i president de Barcelona Activa, Jaume Collboni (PSC), ha assegurat que aquest pressupost té com a objectiu respondre la situació actual pel coronavirus a través de la reactivació econòmica i l’ocupació. Així mateix, cerca un nou model econòmic “competitiu, sostenible i equitatiu” basat en la digitalització del teixit econòmic i augment de les competències de les persones i empreses.

També vol recolzar als emprenedors, empreses i models de negoci “sostenibles”; reforçar actuacions en favor de sectors estratègics i zones econòmiques determinades; creixement inclusiu i impuls a l’economia de proximitat. Ha destacat que “el nou ordre mundial demana mesures econòmiques més incisives”, després que hagi caigut l’activitat en sectors com la construcció –-26,1%–, la indústria –-18,8%–, els serveis –-19,2%– i activitats com el comerç, el transport i l’hostaleria, entorn del -30%.

Finançament extern

Barcelona Activa preveu que els 52,5 milions podrien incrementar-se una vegada es resolguin les incerteses sobre el finançament extern, com la del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), els fons europeus –Next Generation–, i l’ús dels superàvit municipals. Per suplir en part els menors ingressos previstos, l’Ajuntament aportarà un 5,5% més –2,2 milions– a la societat i, alhora, es “redoblaran els esforços per cercar finançament d’altres organismes tant públics com a privats”.

Les cinc prioritats del Pla d’Actuació del 2021 que concentrarà aquest nou pressupost seran: digitalització i innovació; emprenedoria; ocupació; proximitat, i projectes de desenvolupament de zones econòmiques i sectors.

Distribució del pressupost

Com a diferència en aquesta nova partida pressupostària, les àrees d’activitat es distribueixen 50% per a ocupació; 41% per a empresa, emprenedoria, innovació i formació, i 9% en desenvolupament de proximitat i economia social. No obstant això, el 2020 va haver-hi un pressupost inicial del 53% per a ocupació i 34% per a empreses: “El proper any serà clau fomentar els recursos de competitivitat empresarial el que tindrà efectes positius en la protecció de llocs de treball i una transformació en ocupació de qualitat”, ha conclòs.

Més notícies
Un comerciant amb la persiana a mig baixar, a Barcelona / Europa Press
Estudiants ajudaran a comerciants locals a resistir a la pandèmia
Notícia: Estudiants ajudaran a comerciants locals a resistir a la pandèmia
Comparteix
Una aliança entre escoles de disseny i comerç de proximitat pretén impulsar les vendes
Imatge d'arxiu de Barcelona, amb la torre Agbar al fons. / Flickr
Barcelona accelera per rellançar el 22@ amb més habitatge protegit i oficines
Notícia: Barcelona accelera per rellançar el 22@ amb més habitatge protegit i oficines
Comparteix
El govern municipal inicia la tramitació del projecte pactat amb ERC per redibuixar la zona nord del districte tecnològic

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa