Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un augment salarial posa fi a tres dies de vaga de personal de la Pedrera
  • CA

Després de tres jornades d’aturada indefinida, el personal del servei d’atenció a visitants de la Pedrera que secundava des de dimecres la vaga convocada pel sindicat SUT ha decidit posar fi a la protesta aquest divendres a la tarda. El conflicte laboral ha finalitzat després que l’empresa Serveis Personals Transversals s’ha compromès a acceptar les reinvidicacions del comitè de vaga, inclosa una pujada salarial per a diferents categories professionals a partir de 2022.

Segons han informat els vaguistes a Twitter, l’empresa ha anunciat que incrementarà el sou de la plantilla que es dedica al control de sales, que ara cobra 14.000 euros anuals i passarà a ingressar 16.500 euros. També s’incrementen els emoluments dels venedors d’entrades, que passaran de guanyar 15.152,53 euros a 17.000 euros anuals. Alhora, el sou dels coordinadors d’activitats a jornada completa s’eleva de 18.493 euros a 20.000. En un correu electrònic revelat pel comitè de vaga, l’empresa defensa que el canvi suposa “augmentar els salaris per sobre del conveni d’una forma rellevant”.

Alhora, el comitè de vaga assegura que Serveis Personals Transversals convertirà en indefinit el personal amb contracte laboral. També apunta que la companyia s’ha avingut a abonar un plus del 60% en cas de treballar en jornada festiva, autoritzar descansos en caps de setmana alterns i remunerar 20 minuts dins de l’hora del dinar. Els vaguistes i el sindicat SUT consideren que el resultat de la vaga ha sigut exitós.

Durant les tres darreres jornades de protesta, el comitè de vaga ha fet palès el seu descontent amb una parada instal·lada davant de l’icònic edifici d’Antoni Gaudí, on s’ha queixat dels “salaris ridículament baixos” de la plantilla d’atenció als visitants de la Pedrera. Els treballadors ja van ser cridats a aturar-se l’agost de 2020 “contra els abusos” que atribuïa a la Fundació Catalunya la Pedrera -propietari de l’immoble modernista- i l’empresa Serveis Personals Transversals.

Segons el sindicat SUT, la companyia no va complir part dels compromisos acordats arran de la mobilització de l’any passat. Per la seva banda, la Fundació Catalunya la Pedrera afirma que la vaga ha tingut “baixa incidència” en l’activitat programada a l’edifici i les visites habituals s’han mantingut sense alteració.

Més notícies
Un treballador de la neteja municipal, durant l'estat d'alarma a Barcelona pel coronavirus / David Zorrakino - Europa Press
Vaga de neteja coincidint amb Reis a tres districtes de Barcelona
Notícia: Vaga de neteja coincidint amb Reis a tres districtes de Barcelona
Comparteix
CCOO crida a aturar-se el personal de Sants-Montjuïc, les Corts i Sarrià-Sant Gervasi entre el 5 i el 7 de gener
Marxa lenta de taxistes a l'avinguda Maria Cristina, en una imatge d'arxiu / ACN
Els taxistes convoquen una marxa lenta per exigir càmeres de seguretat
Notícia: Els taxistes convoquen una marxa lenta per exigir càmeres de seguretat
Comparteix
Anuncien una protesta per col·lapsar el trànsit entre plaça Espanya i la Zona Franca el dimarts

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa