Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els amarradors del Port deixen en standby la vaga per un principi d’acord
  • CA

Treva d’un dia, a l’espera de l’escull final. Els treballadors d’Amarres de Barcelona han deixat en standby la vaga indefinida que va començar el 16 de gener perquè aquest dijous s’ha arribat a un principi d’acord amb la companyia. “Els donem un dia de pau social perquè estudiïn l’última proposta”, explica al TOT Barcelona Cristina López Gómez, coordinadora del sector mar de la Federació de serveis a la ciutadania de CCOO.

Pujada salarial i millores de seguretat quant a les maniobres per amarrar i desamarrar, “una reivindicació històrica del col·lectiu”, diu CCOO. Aquests són els dos requeriments als quals ha accedit l’empresa situada al Port de Barcelona. Tot això, després “d’una jornada de dotze hores seguides de negociació en les dependències del Departament de Treball i de tres dies de vaga dels amarradors de Barcelona”, afirma aquest sindicat. El balanç d’afectacions fins ara han estat hores de retard en el desembarcament dels vaixells i talls de trànsit als accessos del Port.

Queda una tercera pota pendent d’acordar: que les condicions ja pactades s’apliquin a les futures contractacions. Fonts sindicals indiquen que l’empresa s’hi resisteix, mentre que ja ha accedit a millorar el sou i la seguretat de la plantilla actual, formada per 105 persones. Els impulsors de la vaga són els sindicats CCOO, CGT, la Unió Sindical de Treballadors del Port (USTP) i l’Organització de Treballadors d’Empreses Portuàries (OTEP).

“Volem que l’acord final englobi totes les nostres reivindicacions, i malgrat que aquest no s’ha tancat encara, des de CCOO valorem molt positivament aquest acostament“, informen, a través d’un comunicat remès als mitjans de comunicació. “Esperem a més poder acabar amb la doble escala salarial tant pel que fa als empleats presents com pels futurs, així com poder comptar amb unes condicions de seguretat en el treball essencials, i una justa retribució dels serveis auxiliars”, afegeixen.

Per demà divendres es manté la manifestació de les 11 h del matí, que tindrà com a epicentre de la protesta el World Trade Center. Una hora més tard, a les 12 del migdia, hi ha prevista una nova reunió que es preveu clau per decidir el futur dels amarradors del Port de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa