Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Amant de l’oci i bons hotels: així és el congressista que visita Barcelona

El congressista que ve a Barcelona no escatima en despeses. Li agrada dormir bé, en hotels de quatre estrelles mínim, no li importa gastar-se el sou en restaurants i, de tant en tant, tampoc en una copa després de sopar. Així és, a grans trets, el perfil de persones que assisteix als congressos que es fan a la capital, segons un estudi de Turisme de Barcelona. Segons l’informe, aquest tipus de turista gasta uns 112 euros al dia en menjar, un 33% més que la resta de visitants. L’informe diu que cada persona deixa a la ciutat una mitjana de 1.205 euros sense comptar ni l’entrada al congrés ni el viatge.

Tot plegat, ha convertit el congressista en el turista preferit de les autoritats. D’aquí que el regidor de Turisme barceloní, Xavier Marcé, hagi remarcat aquest divendres que són un “perfil molt interessant”, destacant que els seus interessos “escapen de les grans icones” i que sovint tornen a la ciutat. És més, segons una enquesta feta per l’Ajuntament, molts d’ells han decidit participar del congrés perquè es feia a Barcelona. Per això el president de Turisme de Barcelona, Eduard Torres, que insistit en “la importància i fortalesa de la marca Barcelona” i de facilitar la feina als organitzadors dels congressos. 

Un congressista majoritàriament europeu

El perfil mitjà ens parla majoritàriament d’homes propers als 50 anys procedents de països europeus. Només tres de cada deu són de l’Estat, mentre que més de quatre de cada deu venen de la Unió Europea, sobretot d’Alemanya i els Països Baixos. La resta provenen d’altres països extracomunitaris, com el Regne Unit, o d’altres grans potències a escala mundial.

Desglossant les despeses, la gran majoria es gasta 160,95 euros per allotjament al dia, 540,95 euros en el viatge, i 539,49 euros en la inscripció al congrés, segons l’informe de Turisme. Això sí, no són gaire previsors. Un 40% aproximadament va reservar la seva estància amb un o dos mesos d’antelació i un 30% el mes abans del congrés.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa