Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Alerten que només un 40% del comerç de Barcelona ha accedit a ajuts anticrisi
  • CA

Barcelona Comerç ha lamentat aquest dimarts que “només” un 40% dels comerços i serveis associats han pogut accedir a algun tipus d’ajuda o subvenció a l’activitat econòmica en el marc de la pandèmia de la Covid-19, ha explicat aquest dimarts. Un 27% dels comerços encara mantenen algun treballador en ERTO i un 16% ha prescindit definitivament d’algun empleat per la caiguda de facturació, que s’ha reduït un 31% com a mitjana des de l’inici de la pandèmia en els eixos comercials de Barcelona Comerç.

L’índex de tancaments definitius en els eixos comercials de la capital catalana es fixa actualment en el 7%. Només un 24% del comerç associat creu que els propers mesos l’activitat comercial en el seu eix millorarà. A banda, un 36% dels comerços dels eixos comercials de proximitat de la ciutat ja han iniciat la seva digitalització, oferint serveis alternatius a la venda física en l’establiment. Un 17% d’aquests ja disposen de botiga en línia pròpia o tenen presència en algun marketplace.

“Les noves tecnologies han vingut per quedar-se i donar una volta més al model de negoci de tota la vida és ja una necessitat“, ha dit el president de Barcelona Comerç, Salva Vendrell, tot i que ha afegit que el comerç de proximitat necessita trobar l’equilibri perfecte entre tradició i innovació. Barcelona Comerç agrupa 22 eixos comercials de Barcelona, amb més de 5.000 comerços associats i un àmbit d’actuació amb més de 25.000 establiments comercials.

Més agilitat en els tràmits

Per altra banda, Pimec Turisme ha valorat positivament que l’Ajuntament posi en marxa un fons de 20 milions d’euros per donar suport a les activitats afectades per la pandèmia. El president de la patronal, Antoni Cañete, ha reclamat al consistori que aquests ajuts s’apliquin “amb urgència”, atesa la difícil situació de moltes pimes i autònoms de la capital catalana.

Així mateix, Cañete ha demanat aplicar aquesta mesura sense limitació entre les activitats beneficiàries per donar les mateixes oportunitats a qualsevol empresari afectat per la pandèmia. La confederació també ha reclamat que la sol·licitud i la tramitació dels ajuts siguin senzilles de gestionar per evitar totes les “barreres” possibles a aquells que hi vulguin accedir.

Més notícies
Recreació de com seran els carrers de la superilla de l'Eixample / Ajuntament
Així seran els carrers de la superilla de l’Eixample: nous panots, més verd i sense asfalt
Notícia: Així seran els carrers de la superilla de l’Eixample: nous panots, més verd i sense asfalt
Comparteix
Un terreny permeable permetrà reutilitzar aigua de la pluja i el verd passarà de l'1% al 10% de la via
Un expositor a l'edició de 2018 de la fira Alimentaria / ACN
Allau d’expositors per ser a Alimentaria i Hostelco a falta de nou mesos per obrir
Notícia: Allau d’expositors per ser a Alimentaria i Hostelco a falta de nou mesos per obrir
Comparteix
Totes dues fires, convocades per a l'abril de 2022, recobren nivells de contractació anteriors a la pandèmia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa