Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Alerta per l’allau de tancaments de restaurants
  • CA

La restauració està sent un dels sectors més colpejats per la pandèmia. El fet que siguin un lloc de trobada i de socialització ha fet que estiguin al centre de les restriccions, sobretot a partir del setembre passat. Malgrat les queixes del gremi de Restauració de Barcelona i les veus que neguen que els locals siguin un focus de contagi, les limitacions han seguit. I han acabat provocant una alerta per l’allau de tancaments.

L’últim a anunciar que plega ha estat el restaurant El Principal, al carrer Provença de l’Eixample. El local tenia 20 anys d’història i ha comunicat la notícia a través d’Instagram. “Davant la impossibilitat de donar viabilitat econòmica a la situació, i continuant amb un futur encara incert, amb molta tristesa lamentem comunicar que El Principal tanca definitivament”, diu el missatge. “Ens quedarà el record d’aquests 20 anys de bons moments”.

La notícia del tancament de tres restaurants amb estrella Michelin aquesta setmana ha posat, una vegada més, el focus en el patiment del sector. L’empresa El Barri, d’Albert Adrià, germà de Ferran Adrià, ha suposat la desaparició dels locals Tickets, Pakta i Hoja Santa. A més, ha provocat la pèrdua de la Bodega 1900.

A aquests quatre negocis se sumen altres que han plegat durant les últimes setmanes. El Senyor Parellada, Cal Pinxo, Can Soteras o l’Agut han estat altres noms que han caigut arran de la pandèmia de Covid-19 i les restriccions conseqüents, que prohibeixen als restaurants obrir de nit i limiten el nombre de clients per taula.

Davant d’aquesta situació, el gremi de Restauració va advertir a través de Twitter que el tancament d’El Barri és la “constatació que la sagnia de la restauració de Barcelona avança a passos de gegant”. “Negocis viables que han deixat de ser-ho per les restriccions i per l’estratègia equivocada del Govern, Pere Aragonès i Alba Vergés”, deia el gremi, apuntant al president en funcions i la consellera de Salut en funcions de la Generalitat.

Més notícies
El xef Albert Adrià mostra dues pàgines del llibre 'Tickets evolution' / ACN
Tanquen de cop tres restaurants amb estrella Michelin de Barcelona
Notícia: Tanquen de cop tres restaurants amb estrella Michelin de Barcelona
Comparteix
L’empresa d'Albert Adrià fa fallida després d’un any de pandèmia
El restaurant Can Soteras és un dels últims a anunciar que tanca / Ajuntament
Dos restaurants històrics de Barcelona abaixen la persiana per les restriccions
Notícia: Dos restaurants històrics de Barcelona abaixen la persiana per les restriccions
Comparteix
Continua el degoteig d’establiments que no pot resistir la limitació horària

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa