Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dos restaurants històrics de Barcelona abaixen la persiana per les restriccions
  • CA

El recompte de bars i restaurants de Barcelona que han de tancar per culpa de les restriccions sanitàries imposades per la pandèmia de Covid-19 no para de créixer. Segons ha avançat El Periódico, l’Agut, al carrer Gignàs, i Can Soteras, al passeig de Sant Joan amb Diagonal, són els dos últims noms de la llista, que fa pocs dies també va afegir els de Cal Pinxo de la Barceloneta o Senyor Parellada del Born.

Les restriccions a l’aforament i la limitació horària dels últims mesos ha sigut l’estocada final per aquests dos restaurants històrics, però també per a desenes més que, sense fer soroll, han abaixat la persiana per sempre i, amb ella, els somnis i al feina dura dels seus propietaris. Una crisi de la qual el Gremi de Restauració fa temps que avisa i que no té una solució fàcil.

La persistència dels contagis malgrat l’acceleració de la campanya de vacunació i els esforços de les autoritats sanitàries per conscienciar sobre els perills de la interacció social fora dels grups bombolla fan difícil que les restriccions es relaxin gaire més en les pròximes setmanes. De fet, el debat actual del Procicat és si mantenir o endurir les restriccions després de Setmana Santa. 

Centenaris en perill

Alguns dels restaurants més antics de Barcelona estan davant del desafiament més gran de la seva història i s’han hagut de reinventar i adaptar per sobreviure a la pandèmia de coronavirus i no haver d’abaixar la persiana. Després de dos segles servint menjars als barcelonins, les restriccions de la Covid-19 els han obligat a apostar per fórmules més modernes de negoci.

Responsables de Can Culleretes (1786), Los Caracoles (1835) i 7 Portes (1836) sempre s’havien mantingut oberts al llarg de la seva història –fins i tot durant la Guerra Civil–, però això va canviar amb el confinament del març del 2020. El propietari del 7 Portes, Francesc Solé Parellada, assegura que la Covid-19 ha estat “el cop més dur” de la seva història, igual que una de les quatre copropietàries de Los Caracoles, Aurora Bofarull, que qualifica la pandèmia de la pitjor època per al seu local.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa