Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tanquen de cop tres restaurants amb estrella Michelin de Barcelona
  • CA

Nou cop a la restauració Barcelona. L’empresa El Barri, d’Albert Adrià –germà de Ferran Adrià– i dels germans Iglesias abaixa definitivament la persiana i es troba en concurs de creditors, segons ha confirmat la pròpia companyia. El tancament de l’empresa de restauració suposa la pèrdua de tres restaurants amb estrella MichelinTickets, Pakta i Hoja Santa–, a més de la Bodega 1900, i deixa a l’aire el futur de l’Enigma, també amb estrella Michelin però que només és propietat d’Adrià.

Tots els restaurants s’havien convertit en un referent de l’alta cuina i rebien visites de gurmets de tot el món, que aprofitaven el viatge a Barcelona per degustar els seus coneguts plats. Amb aquests tancament, la capital catalana pateix un nou sotrac després d’haver perdut en pocs dies altres establiments històrics com el Senyor Parellada, Cal Pinxo, Can Soteras o l’Agut. Cap d’ells ha pogut resistir la pandèmia i les dificultats afegides per les restriccions.

La dissolució de la societat d’Albert Adrià i els germans Iglesias suposa el tancament dels quatre restaurants que gestionava, mentre que l’Enigma, que també fa més d’un any que està tancat, de moment en queda al marge perquè no era part de l’empresa fallida. El xef ha matisat que no té clar el futur del seu restaurant i que encara no ha decidit si el reobrirà aquest any.

Negociacions d’última hora

El grup de restauració ha intentat salvar per tots els mitjans els seus locals i fins i tot havien estat parlant amb diversos inversors per buscar fórmules alternatives, però estar un any tancats ha sigut una factura massa costosa. De fet, des de l’empresa ha assegurat que ja no poden seguir “perdent diners”. No descarten reprendre algun dels projectes en el futur, però de moment prefereixen ser prudents i esperar a veure com evoluciona la situació.

Les restriccions a l’aforament i la limitació horària dels últims mesos ha sigut l’estocada final per aquests restaurants, però també per a desenes més que, sense fer soroll, han abaixat la persiana per sempre i, amb ella, els somnis i al feina dura dels seus propietaris. Una crisi de la qual el Gremi de Restauració fa temps que avisa i que no té una solució fàcil.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: El germà d'algú a abril 08, 2021 | 23:29
    El germà d'algú abril 08, 2021 | 23:29
    El germà de Ferran Adrià té nom i és Albert. Em sembla de molt mal gust referir-s'hi com el germà de.
  2. Icona del comentari de: ciutadà a abril 09, 2021 | 08:13
    ciutadà abril 09, 2021 | 08:13
    I doncs, què us pensaveu?. Els únics que poden viure sense aixecar un bri de terra son els polítics.
  3. Icona del comentari de: Albert a abril 09, 2021 | 10:59
    Albert abril 09, 2021 | 10:59
    Mentre no hagin deixat les claus dins, rai.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa