Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona oferirà tarifa plana per pagar els impostos i taxes municipals

L’Ajuntament ha anunciat durant la presentació dels pressupostos per al 2023 que donarà als barcelonins la possibilitat de pagar les taxes i els impostos de manera fraccionada i en forma de tarifa plana en un període de deu mesos. Aquesta mesura va destinada a les persones i empreses que tinguin més de dos rebuts municipals durant el 2023. “Això permetrà a les famílies fer previsions de les despeses molt més ajustades al dia a dia i ajudarà a les finances personals i familiars”, ha dit el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni. Paral·lelament, ha afegit que la idea és posar-la en marxa el 2023 i que s’està treballant perquè sigui “factible”. La mesura ja la va plantejar Junts el 2019.

La regidora d’Hisenda, Montserrat Ballarín, ha fet un altre anunci important: per tercer any consecutiu es tornen a congelar els impostos. “Presentem unes ordenances que opten per la congelació, per ajudar la ciutadania i el teixit econòmic i empresarial a tirar endavant en moments de crisi“, ha dit i ha afegit: “El que toca és continuar ajudant les empreses i els autònoms, que pateixen l’augment del preu de la llum, el gas i les matèries primeres, entre altres”.

Es manté la bonificació del 75% en la taxa de les terrasses

Això no és tot. Ballarín també ha afirmat que es manté la bonificació del 75% en la taxa de terrasses de bars i restaurants, tot i que és un tema que ha creat diferències entre BComú i PSC. “La restauració ha patit molt”, ha recordat Ballarín.

Pel que fa a la proposta de pressupostos per al 2023, tornen a arribar a una xifra rècord:  3.595 milions d’euros. A més, el regidor de Presidència i Pressupost, Jordi Martí, ha afirmat que la capacitat d’inversió del consistori en els pressupostos del 2023 és de 759 milions d’euros, mentre que en el 2015 era de 374 milions. “Pràcticament, hem doblat la capacitat d’inversió en els darrers vuit anys”, ha recalcat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa