Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Aigües de Barcelona critica l’AMB per decidir unilateralment la baixada de la tarifa de l’aigua
  • CA

L’AMB ha anunciat que baixarà el preu de la tarifa de l’aigua un 5,7% al 2020. Aquesta disminució farà que des del 2016 el preu hagi disminuït un 9,5%, i suposarà un estalvi de 32 milions d’euros pels usuaris, segons ha detallat el vicepresident de medi ambient de l’AMB, Eloi Badia. També ha recordat que al llarg del mandat d’Ada Colau l’AMB s’ha proposat “fer valer el dret a l’aigua com un dret bàsic i universal”, segons informa l’ACN. La baixada de la tarifa entrarà en vigor al 2020, mentre que al 2019 el preu queda congelat.

Aigües de Barcelona ha manifestat el seu malestar amb la decisió de l’AMB, ja que ha aprovat la disminució de la tarifa sense consultar l’empresa encarregada de la gestió del cicle de l’aigua. Fonts d’Aigües de Barcelona lamenten que l’empresa havia presentat un expedient a petició de l’AMB per proposar una baixada del preu de la tarifa però que l’organisme municipal ha aprovat la disminució sense avisar. La proposta d’Aigües de Barcelona era d’una disminució del 3,9% del preu, que s’havia de començar a aplicar al 2020. 

“La disminució que proposa l’AMB no té sentit tècnic per mantenir la qualitat del servei i l’atenció als usuaris”, argumenten des d’Aigües de Barcelona. Justifiquen que l’expedient que havia presentat l’empresa estava elaborat per enginyers i experts en finances, que estudiaven quant es podia baixar el preu de la tarifa. La queixa de l’empresa és, principalment, pel fet que l’AMB no els hagi avisat. “Pensàvem que ho parlaríem a la taula de treball”, lamenten.

Més notícies
Aigües de Barcelona bat el rècord de visites tècniques
Notícia: Aigües de Barcelona bat el rècord de visites tècniques
Comparteix
Més de 6.000 persones de 25 nacionalitats van visitar l'any passat les diverses instal·lacions de la companyia
‘The zone of hope’: realitat virtual per viure els efectes del canvi climàtic
Notícia: ‘The zone of hope’: realitat virtual per viure els efectes del canvi climàtic
Comparteix
L'exposició d'Aigües de Barcelona transporta els visitants a escenaris futurs versemblants

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa