Aena ha decidit recuperar els plans per fer una ciutat aeroportuària al Prat després de certificar el fracàs del projecte d’ampliació de l’aeroport, que de moment queda aparcada. Segons avança El Periódico, el gestor aeroportuari ha tornat a posar sobre la taula un ambiciós projecte de 1.200 milions d’euros a 20 anys vista que aspira a transformar els voltants del Prat en un macrocomplex logístic, empresarial i turístic.

D’aquesta manera, Aena intenta reproduir a Barcelona el que ja ha fet a Madrid, on fa un parell de mesos es va presentar un pla similar per a l’aeroport de Barajas. En el cas de la capital catalana, la proposta original preveia el desenvolupament urbanístic de 328 hectàrees, de les quals 269 són edificables, per fer-hi un gran parc logístic, una zona per a empreses de comerç electrònic, edificis d’oficines, hotels i restaurants.

Mijoler, Colau i Díaz durant la visita a la Ricarda / ACN

Segon intent

Fa tres anys es va fer un primer intent, però el canvi de govern a Madrid va portar la proposta a una fase hibernació de la qual ha despertat després que s’hagi suspès l’ampliació del Prat. La intenció d’Aena és presentar el seu projecte a potencials inversors després del 30 de setembre, data límit perquè els governs espanyol i català es posin d’acord sobre el futur de la tercera pista de l’aeroport.

La ciutat aeroportuària que ambiciona Aena té un futur més clar que l’ampliació, ja que tots els terrenys afectats ja són de la seva propietat i, per tant, no caldria fer cap requalificació ni inclou terrenys protegits per la Unió Europea. “El més important és trobar inversions que ens acompanyin i trobar el moment adequat per llançar el projecte”, han explicat fonts de la companyia al diari de Prensa Ibérica.

El moviment d’Aena s’emmarca dins de la seva estratègia per diversificar les fonts d’ingressos més enllà de les taxes que cobren a les aerolínies. A més, el gestor aeroportuari veu el projecte com una via per refer-se del fracàs de l’aeroport i manté que és una carpeta tancada. Fonts de l’empresa consideren que, després d’haver retirat l’ampliació del seu pla d’inversions, no té necessitat de negociar la compra dels terrenys de la Ricarda.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: ave-maría a setembre 21, 2021 | 14:05
  ave-maría setembre 21, 2021 | 14:05
  Els "ecologistes"tindran la oportunitat de fruir d'uns punts de trobada de molta més qualitat que totes les poblacions que envolten l'aeroport
 2. Icona del comentari de: Titelles a setembre 21, 2021 | 15:43
  Titelles setembre 21, 2021 | 15:43
  El estado jugant a plaer a casa nostra, per que als nostrs polítics ja els va bé cobrar per fer el titella d'una colònia d'espana.
 3. Icona del comentari de: Joan a setembre 22, 2021 | 09:32
  Joan setembre 22, 2021 | 09:32
  Es tracta de guanyar diners i res més. Si les infraestructures no es planifican amb temps i amb consens ens trobem amb els interessos dels de sempre i no anem bé.

Nou comentari

Comparteix