Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau es reuneix amb Sánchez Llibre per rebaixar la tensió amb Foment

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha reunit aquest matí amb el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, per rebaixar tensions i iniciar una “nova etapa de diàleg” entre el consistori i la patronal. La trobada és especialment significativa perquè arriba pocs dies després de la manifestació de Barcelona és Imparable. A més, és la primera vegada que Sánchez Llibre es reuneix amb Colau a l’Ajuntament des que va accedir a la presidència de la patronal ara fa tres anys.

Tot i que fonts municipals han intentat rebaixar la importància de la reunió, el cert és que des de Foment del Treball es valora “molt positivament” la trobada amb l’alcaldessa i donen per fet que suposarà un punt d’inflexió en les relacions amb Colau, que sempre han sigut més aviat distants per la llunyania dels posicionaments d’uns i altres en temes claus com la mobilitat, el turisme o l’urbanisme. De fet, són habituals les crítiques públiques de Foment a mesures estrella dels comuns com les superilles o la regulació dels lloguers.

Nova reunió aviat

Segons la patronal, Colau ha proposat celebrar una nova trobada en les pròximes setmanes, a aquesta vegada a la seu de Foment del Treball, per “escoltar i atendre” els representants dels diferents sectors econòmics, que sovint s’han sentit ignorats des de l’aterratge d’Ada Colau a l’Ajuntament i que sempre han buscat la intermediació del PSC per arribar al seu despatx.

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha sigut un dels més ferms crítics amb les polítiques dels comuns. Tot i que la patronal s’ha desmarcat formalment del moviment Barcelona és imparable, el cert és que diverses entitats que hi han donat suport en són socis i Sánchez Llibre ha coincidit amb el president de la UFEC i una de les cares visibles de la plataforma, Gerard Estava, en altres iniciatives semblants, com Barcelona Futur.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Juanjo Menéndez a octubre 27, 2021 | 19:59
    Juanjo Menéndez octubre 27, 2021 | 19:59
    Aquí sólo hay un diálogo posible y esel de "Fora Colau" y TODO el equipo municipal de los Comunes, sin más. La reciente encuesta municipal sobre satisfacción de los barceloneses es "un acudit" que ni el mismísimo Tezazos se hubiese atrevido a publicar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa