Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Acord pel nou conveni fins al 2024 per a la plantilla de l’Ajuntament
  • CA

Els 15.000 treballadors de la plantilla de l’Ajuntament de Barcelona disposaran d’un nou conveni laboral fins a 2024. L’acord del govern municipal amb CCOO i UGT -que compten amb majoria al comitè d’empresa- i amb suport parcial de les seccions sindicals de la Intersindical i la CGT -només en el cas dels Bombers- preveu canvis en les condicions laborals. Entre altres, el permís de maternitat serà el doble en cas de família monoparental a l’augmentar-se fins a les 32 setmanes, es reconeix el dret a teletreballar dos dies a la setmana (o tres en el cas dels majors de 60) i la creació de l’anomenta “banc del temps” per a prejubilar-se, que permet traslladar dies personals de permís al final de la vida laboral.

El pacte pel nou conveni s’estén també a la Guàrdia Urbana i els Bombers de Barcelona. A més, el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, i la regidora de Règim Intern, Montserrat Ballarín, han destacat que l’entesa amb els sindicats contempla un increment vinculat a la valoració de llocs de treball i llocs singulars per reduir la bretxa salarial els àmbits laborals amb més presència de dones, informa l’ACN. La plantilla tindrà un increment retributiu de l’1’5% en el procés de valoració de llocs de treball vigent, que li permetrà recuperar el nivell adquisitiu previ a la crisi econòmica.

El conveni laboral vigent fins ara per a la plantilla de l’Ajuntament arrossega una denúncia des del 2020. Ballarín s’ha felicitat que l’acord permeti desbloquejar el pagament de complements acumulats. Per la seva banda, Collboni ha assegurat que l’acord és “objectivament bo” pel conjunt de la plantilla i ha reconegut els esforços fets per les parts per possibilitar el pacte.

Segons el tinent d’alcalde, la negociació ha tingut en compte “de forma molt clara” el context de la ciutat en relació a les condicions laborals dels treballadors públics així com el paper que juga el sector públic. Collboni ha recalcat que s’incorporen millores en relació a la conciliació o el teletreball i que es dona estabilitat i certesa als treballadors, com a mínim fins al 2024.

Més notícies
Emprenedors a Barcelona Activa / Barcelona Activa
Gairebé un miler de candidats per ocupar 59 places a Barcelona Activa
Notícia: Gairebé un miler de candidats per ocupar 59 places a Barcelona Activa
Comparteix
L'agència d'ocupació de l'Ajuntament rep 963 inscripcions en el concurs obert després del conflicte laboral per prescindir de 102 treballadors temporals
Els efectius dels cossos de seguretat precintant l'edifici incendiat de la plaça Tetuan / ACN
La família morta a Tetuan era víctima d’una màfia romanesa
Notícia: La família morta a Tetuan era víctima d’una màfia romanesa
Comparteix
La família ja havia pagat diners a la màfia per viure a Badalona i la Mina

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa