Confirmats gairebé 200 candidats a les 40 vocalies del ple de la Cambra de Comerç

Grans empreses com Abertis, CaixaBank i Naturgy ja s’han assegurat un seient mitjançant una aportació econòmica

192 aspirants s’han presentat a les eleccions que hauran de decidir les 40 vocalies que el ple de la Cambra de Comerç de Barcelona renovarà el pròxim mes de maig, segons ha anunciat l’ens. El ple, que té 60 seients, es completa amb 14 grans empreses –com Abertis, CaixaBank i Naturgy que s’han assegurat una vocalia després d’aportar una quantitat mínima de 75.000 euros anuals– i 6 més que sortiran a proposta de les patronals, que en aquesta ocasió no han arribat a un acord i tant Foment del Treball com Pimec presentaran llistes separades.

[r:1]

Les 14 grans empreses que, de manera provisional, segons informa l’ACN, tindran un lloc al ple de la Cambra de Comerç són Abertis, Banc de Sabadell, Banco Mediolanum, Caixabank, CriteriaCaixa, Deloitte, Indra, Magma Disseny, Naturgy, PwC, Promotora Kasde (Catalonia Hotels), RACC, Damm i la Societat General d’Aigües de Barcelona. Pel que fa a les vocalies, en cada categoria hi ha un mínim de quatre aspirants.

Els principals candidats a presidir l’ens ja es van inscriure en el seu moment. L’exconseller delegar de Cacaolay, Enric Crous, es presenta representant RP UNO, mentre que Carles Tusquets ho fa amb Banco Mediolanum –que té un seient al ple en qualsevol cas– i l’economista Ramon Masià ho fa títol propi. Les candidatures impulsades per l’ANC, tampoc hi ha hagut grans sorpreses Albert Pont (Cercle Català de Negocis), Joan Canadell (Iniciatives Canadell) o Joel Joan (Arriska Films). El lobby de dones empresàries 50a50 ha presentat l’empresària i directora de l’Observatori de la Dona de la Cambra, Anna Mercadé; la professora d’ESADE Isa Moll o la consultora de Diverinvest, Carol Daunert.

Més informació

Nou comentari