Joel Joan: “La Cambra de Comerç no pot estar al servei de l’oligarquia de Madrid”

La candidatura independentista s'ha presentat en societat amb un discurs directe i confia en la capacitat de mobilització de l'ANC

La candidatura independentista que concorrerà a les eleccions de la Cambra de Comerç de Barcelona s’ha presentat en societat amb un discurs directe i confiant que la capacitat de mobilització de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) els permetrà obtenir un bon resultat als comicis del maig. “La Cambra no pot estar al servei de l’oligarquia de Madrid”, ha dit l’actor i empresari Joel Joan, que és un dels 40 candidats que es presenta sota el lema Les cambres: eines de país.

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie –que és una de les quatre entitats que dona suport a la candidatura juntament amb el Cercle Català de Negocis (CCN), la Fundació Catalunya Estat i Sobirania i Justícia–, ha destacat el valor col·lectiu d’un equip que es presenta “sense presidenciable”. Per Paluzie, representa el teixit empresarial del país, ja que compta amb directius de mitjanes i grans empreses, propietaris de pimes i fins i tot autònoms entre els seus.

[r:1]

La candidatura compta amb noms il·lustres com el cofundador de Petrolis Independents, Joan Canadell; el director general de Bon Preu, Joan Font; la fundadora d’IsardSAT, Mònica Roca; l’actor i propietari de la productora Arriska Produccions, Joel Joan; o el gerent de Catgas, Pere Grau, entre d’altres.

Empresaris independentistes poc representats

El director general de Recam Laser, Pere Barrios, ha criticat que molts petits i mitjanes empreses “no s’han sentit representades” a la Cambra perquè els seus òrgans de decisió tradicionalment s’han escollit amb només l’1% de les més de 400.000 companyies i autònoms que tenen dret a vot. “Hi ha més empresaris independentistes del que pensem”, ha afegit.

Elisenda Paluzie també ha avançat que han presentat candidatures a les 13 cambres de comerç de Catalunya perquè volen “traslladar els valors republicans a totes les institucions del país”. L’ANC ja ha avançat que posarà al servei de la candidatura el seu equip de voluntaris per “arribar a totes les empreses que fins ara no participaven en les eleccions” per aconseguir una millor representativitat del moviment independentista als òrgans del poder econòmic.

Més informació

Nou comentari