Visites guiades per primera vegada en un temple neoclàssic de Barcelona

Es podrà accedir al Taller Masriera en grups a partir del 9 de gener

El Taller Masriera tindrà visites guiades programades per primera vegada. L’èxit durant les 48 hores OpenHouseBCN, en què unes 300 persones el van visitar en un dia i on hi van haver cues de fins a quatre hores, ha estat clau perquè l’Ajuntament de Barcelona hagi decidit habilitar-hi visites. Ho farà a partir del 9 de gener, amb visites guiades d’un màxim de 15 persones i en tres horaris: a les 10.30, a les 11.30 i a les 12.30 hores.

L’edifici és propietat municipal des de l’estiu passat i el consistori té la intenció de convertir-lo en equipament comunitari per al barri. Fins que es decideixi l’ús que es donarà al temple, que es determinarà després d’un procés participatiu, les visites portaran visitants a l’immoble al llarg de tot l’any que ve. Està previst que el 2022 es faci la redacció del projecte de rehabilitació integral, segons informa l’Ajuntament.

Entrada del Taller Masriera / Ajuntament de Barcelona

Les visites es faran a partir del 9 de gener el primer o segon dissabte de cada mes i duraran entre 30 i 45 minuts. Les reserves es poden fer a través d’Eventbrite i es garantirà el límit d’aforament.

L’edifici és obra de l’arquitecte Josep Vilaseca i Casanovas, que el va construïr el 1882 com a taller de pintors i escultors. Està considerat d’estil neoclassicista i està inclòs en el catàleg de protecció del patrimoni de la ciutat com a bé cultural d’interès.

Més informació

Nou comentari