Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El 48h Open House Bcn obre més de 150 edificis i estrena nous formats
  • CA

La pandèmia no ha pogut amb el popular festival d’arquitectura 48h Open House Bcn, que compleix deu edicions i obre al públic aquest cap de setmana més de 150 edificis que la resta de l’any no són visitables. Entre les estrenes destaquen el Taller Masriera del carrer Bailén, recent comprat per l’Ajuntament, o l’espai de cooperatives santsenc La Comunal. No falten clàssics tampoc, com el Cercle del Liceu, la torre del Gas o la Fabra i Coats, i joies desconegudes com la Casa Tomas Roger d’Enric Sagnier o la falsa capella Gaudí de Gràcia.

Amb mesures sanitàries per evitar contagis i aval del Procicat, el programa permetrà un any més conèixer els secrets constructius d’edificis singulars amb visites guiades per experts, els propis autors o veïns voluntaris. A més aquest 2020 estrena nous formats i creix en programació.

Torre del gas de la Barceloneta / 48h Open House Bcn
Torre del gas de la Barceloneta / 48h Open House Bcn

A cada edifici visitable un vinil a terra indicarà el codi QR per accedir a un postcast, amb el que el visitant podrà fer la visita comentada des del seu propi mòbil. A més, com que la temàtica d’aquesta edició és La ciutat saludable, la ciutat dels 15 minuts, es podran fer 22 passejades temàtiques d’un quart d’hora per diferents barris i observar l’arquitectura a l’aire lliure i sense risc d’aglomeracions.

Sis ciutats participen al festival (Barcelona, L’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Joan Despí i Vilassar de Dalt), tot i que la capital catalana no perd el protagonisme i concentra 115 dels 154 edificis visitables. Com a colofó, una exposició a l’Espai Mercè Sala repassarà la dècada d’història del festival del 15 d’octubre a 31 de desembre.

Per als veïns barcelonins és una oportunitat d’escapada cultural a ciutats properes i alhora desconegudes per a molts, on gaudir de l’aclamada construcció en volta catalana de l’arquitecte Rafael Guastavino a Vilassar de Dalt, el modernisme de Josep Maria Jujol de Sant Joan Despí –en aquest cas al novembre– o la reconversió del patrimoni industrial de Badalona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa